"Посљедњи плес": Ђоковић и Надал по 60. пут! (ВИДЕО, ФОТО)

Б92
Foto: Танјуг/АП

Шездесети дуел између тениских легенди Новака Ђоковића и Рафаела Надала је пред нама.

Жријеб у Паризу је одлучио да двојицу тениских великана споји већ у другом колу Олимпијских игара, на којима Новак јури оно што му једини недостаје – олимпијско злато.

Баш су у француској престоници прије 18 година по први пут играли, а данас ће одмјерити снаге по 60. пут.

Новак за сада има побједу више (30:29) и важи за фаворита пред наредни меч, иако се игра на Рафином омиљеном мјесту и подлози – Филип Шатријеу, гдје је "уписао" невјероватних 14 титула Ролан гароса.

Иначе, Надалу се није свидјело то што је овај меч окарактерисан као посљедњи између њих двојице. Међу онима који су га окарактерисали као "посљедњи плес" је био и Новак Ђоковић. Шпанац то није знао, али га је увриједило.

"Ко је рекао да је то посљедњи плес, ко то каже", бијесно је рекао Надал недавно послије меча дубла са Карлосом Алкарасом.

Меч је коментарисао и сам Ђоковић.

"Нисмо играли дуго овде. Имали смо епске и спектакуларне мечеве, ништа мање не очекујем ни сад иако није на врхунцу игре, али не ниграм ни ја тако. Свима ће бити драго да играмо, с обзиром на наше каријере и све што смо урадили до сада. Тај меч потенцијално привлачи велику пажњу", рекао је Србин.

Надал је поручио како данашљи меч играју "у другачијој ситуацији".

"Када смо се сретали раније, било је у посљедњим рундама за важне ствари. Не знам на ком нивоу могу да будем. Даћу све од себе да му створим проблеме. Неизвјесно је шта ће се десити, али ући ћу са ставом и инспирацијом. Радићу на томе да то буде посебно вече", рекао је Надал.

Посљедњи меч двојице великана, прије двије године, на истоим мјесту, припао је Надалу.

На Олимпијским играма играли су један против другог само једном, у Пекингу 2008. године. И тај меч је припао Шпанцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана