Пироћанци дочекали Карија, орило се: Сви за једног, један за сви

ГС
Пироћанци дочекали Карија, орило се: Сви за једног, један за сви

ПИРОТ - Посијле великог успјеха у Паризу и, да тако кажемо, "златне бронзе", кошаркаши Србије, на челу са Светиславом Каријем Пешићем, имали су сјајан дочек у Београду.

Светислав Пешић је овом медаљом и званично освојио "све што се освојити може". Заслужио је да за њега буде организован дочек испред Омладинског стадиона, који однедавно носи његово име.

Неколико стотина Пироћанаца поздравило је великог тренера.

Пирот је на другу олимпијску медаљу чекао пуних 40 година. Прву нам је донио Драган Младеновић - Муса, рукометаш, а другу - Кари!

Дочек су отвориле сјајне дјевојчице из Дома културе. Отпјевале су Химну и "Весели се, српски роде".

Поред Карија био је и Оливер Лола Костић, као члан стручног штаба. Пошто није био присутан на дочеку, обратио се присутнима преко видео-бима. Иначе, Лола ће постати нови селектор кошаркашке репрезентације Кувајта.

Пироћанци су имали прилику да се подсјете најљепших потеза са Олимпијаде у Паризу.

Потом се присутнима обратио градоначелник, Владaн Васић. Нагласио је да је његов први велики успјех када је Кари пристао да буде промотер града Пирота, а град му се 2011. године одужио, када је Пешић добио звање почасног грађанина.

Светислав Пешић је добио велике овације својих суграђана. Захвалио се свима, истакао да све креће из Пирота и да је овдје почео своје припреме за Париз. Леброн Џејмс, Стеф Кари и остала америчка дружина једва се провукла поред српских кошаркаша и нашег Карија. Без чувеног "Сви за једнога, један за све" не постоји ништа у животу, а камоли у спорту, пише Плус он лајн.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана