Пешић: Олимпијске игре су најизазовније такмичење

Танјуг
Пешић: Олимпијске игре су најизазовније такмичење

БЕОГРАД - Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је данас, пред полетање кошаркаша у Француску, на Олимпијске игре, да је то најизазовније такмичење и да ће сваки кош бити важан.

"Олимпијске игре су најизазовније такмичење. Циљеви су увек највећи, не само са аспекта резултата већ и што се тиче спремности екипе за велико такмичење", рекао је Пешић на данашњој конференцији за медије на аеродрому "Никола Тесла".

Он је рекао да је дуг пута иза српске репрезентације, да је "Свјетско првенство прошле године било почетак олимпијског пута", избјегнуте су квалификације почетком месеца и тако је добијено више времена за припреме.

"Играчи су имали напорне сезоне, па су припреме биле велики изазов", рекао је Пешић. "Систем такмичења је такав да ће сваки кош бити важан. Кош разлика може да буде пресудна да будеш најбоља другопласирана репрезентација што доноси лакши жреб", додао је Пешић.

Капитен Богдан Богдановић је један од ретких из ове екипе са искуством играња на ОИ.

"Носимо лепа сећања из Рио де Жанеира. Из ове екипе смо били само Јокић и ја на тим Играма.

Ово је за нас нови изазов јер нисмо играли у Токију. Промењен је мало систем, сада улазимо у доста важну улогу са кош разликом у поређењу са претходним. Што се нас тиче, не мења се начин припреме и играња, наша најважнија утакмица је следећа", рекао је Богдановић.

Центар Никола Милутинов је рекао да је најважније да екипа буде фокусирана.

"Мислим да нам је група стварно тешка, сви тимови су показали много, Јужни Судан је умало победио Америку, Порторико је победио Литванију у квалификацијама. Сви знамо колико је Америка добра.

Морамо да будемо фокусирани да бисмо дошли до неког коначног циља. Сваки поен је битан и морамо да се боримо за што бољи пласман у групи да би можда после добили лакшег противника у четвртфиналу", рекао је Милутинов. Репрезентација Србије први меч на ОИ игра у недељу од 17 и 15 против Сједињених Америчких Држава. Ривали "орлова" у групи Ц су још Порторико и Јужни Судан. У четвртфинале пролазе по две првопласиране селекције из сваке групе, као и две најбоље трећепласиране. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана