Пешић: Имамо план и знамо шта треба да радимо

ГС
Пешић: Имамо план и знамо шта треба да радимо

Селектор кошаркашке репрезентације Србије изнио је очекивања пред сутрашњи старт на Олимпијским играма и дуел са Сједињеним Америчким Државама у Лилу.

"Орлови" нису могли да имају тежи задатак на премијери турнира. У првој рунди групе Ц судариће се са "дрим тимом", који ће бранити злато освојено у Токију 2021.

Наши момци имали су већ прилику да осјете снагу тима који са клупе води Стив Кер. Почетком мјесеца одиграли су пријатељски меч у Абу Дабију, а Американци су убједљиво славили са 105:79.

Међутим, сада ће Србија, за разлику од тог дуела, бити комплетна, јер ће овог пута на паркету бити капитен Богдан Богдановић, центар Никола Милутинов и крило Дејан Давидовац. Ипак, кормилар државног тима смирује еуфорију и наглашава да не зависи све од овог меча.

- Прва утакмица на турниру је, као и увијек, најважнија. Како се супротставити тиму са израженим индивидуалним квалитетима? То је прво на шта помисли свако када су они у питању - на атлетику, на изузетну брзину, на висок ниво технике и талента. Међутим, не треба ни да улазиш у дворану ако, прије свега јаком тимском одбраном, не покушаш да их неутралишеш и зауставиш. То је прва ствар коју морамо да урадимо, на томе смо радили, спремали се. Увијек имамо план игре, потрудићемо се да га спроведемо - рекао је Светислав Пешић српским извјештачима у Лилу, преноси Информер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана