Он је чудо и највећа звијезда ОИ: За два сата освојио два злата у Паризу

ГС
Foto: Танјуг/АП

ПАРИЗ- Леон Маршан је нови херој Француске.

Овај 22-годишњи француски пливач, који је заправо и прави насљедник Мајкла Фелпса или Кејлеба Дресела са претходних Олимпијских игара, имао је блиставо вече у "Дефанс арени", гдје је 17.000 људи на распродатом базену имало прилику да гледа стварање историје.

Млади пливач је донио Француској два злата у размаку мањем од два сата! Најприје је у трци на 200 метара делфин испливао невероватну трку и победио Криштофа Милака, светског рекордера и олимпијског шампиона, а оборио му је том приликом и олимпијски рекорд, који сада износи 1.52.21.

Колико је млади Француз био доминантан говори да је такву звијезду као што је Милак оставио чак 54 дијела секунде иза себе!

А шта тек рећи о атмосфери која је владала у том моменту!Трибине су се буквално тресле, а када је Маршан дотакао ивицу базена, настао је тотални делиријум. Убрзо је цијела хала певала углас са њим када је засвирала Марсељеза, а он примио најсјајније одличје са највишег постоља.

Међутим, ту није био крај "радног дана" за њега! Услиједила је трка на 200 метара прсно и ново злато за Маршана! Такође, постао је власник и новог олимпијског рекорда, пошто је са 2.05.85 потукао конкуренцију.

Други је био Зек Стаблети- Кук са 2.06.79, сок је до бронзе дошао Холаншанин Каспар Корбу са2.07.90!

Атмосфера је поново била невјероватна! 17.000 навијача је углас навијало при сваком изрону њиховог хероја, а децибели су се појачавали како се ближио циљу, да би на крају била виђена потпуна еуфорија!"Леон, Леон", одјекивао је базен!

Француска има свог новог хероја нације, који је освојио већ треће злато, јер је био најбољи и на 400 мјешовито!

А чека га и 200 метара мјешовито, гдје је такође велики фаворит, пише Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана