Одустала од ОИ: Испливао компромитујући снимак шампионке (ВИДЕО)

ГС
Foto: Агенције

ПАРИЗ- Најодликованија британска олимпијка, Шарлот Дижарден, одустала је од учешћа на Олимпијским играма у Паризу.

Трострука олимпијска шампионка у коњичком спорту и шестострука освајачица медаља на ОИ објавила је да се повлачи због компромитујућег снимка који је испливао у јавност.

"Изашао је видео снимак од прије четири године, који показује како сам погријешила у процјени током тренинга. Наравно, Међународна коњичка федерација је покренула истрагу и донијела сам одлуку да се повучем са свих такмичења, укључујући Олимпијске игре у Паризу док се процес не заврши", саопштила је славна спортисткиња.

CAUTION- UPSETTING This is part of the video - you can hear the determined lash of the whip torturing the poor horse. Charlotte Dujardin should never be let near an animal again and she should be stripped of all Olympic Medals. pic.twitter.com/8Szy17jjlO

— LUCINDA O’SULLIVAN (@LucindasIreland) July 24, 2024

У први мах није било јасно о каквом снимку се ради, а онда су британски медији открили да је ријеч о злостављању животиња.

Шарлот је на снимку који се појавио чак 24 пута бичевала једног од својих коња током тренинга.

"Оно што се догодило било је потпуно ван контекста и не одражава начин на који тренирам своје коње, али нема изговора. Дубоко се стидим и требало је да дам бољи примјер", написала је славна шампионка.

Дижарден је тако пропустила прилику да постане једина британска спортисткиња која има седам медаља на Олимпијским играма, преноси "Курир".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана