Одбојкаши Србије поражени од Словеније, ево шта је потребно за пласман даље

Танјуг
Foto: РТС

ПАРИЗ- Одбојкашка репрезентација Србије поражена је у другом колу групне фазе на Олимпијским играма од селекције Словеније резултатом 3:0 у сетовима (25:21, 25:19.) Изабраници Игора Колаковића су након пораза од Француске резултатом 3:2 забиљежили и други неуспјех на турниру.

Почетак меча био је прилично уједначен, да би "змајчеки" стекли три поена предности средином првог сета - 14:11. Тада је реаговао наш селектор, па је Србија експресно истопила заостатак. Ипак, у наставку су Словенци заиграли још боље, те су поенима одличног Штерна успели да освоје први период игре резултатом 25:21.

Други сет Србија је почела много боље, блок је функционисао одлично, па су Орлови су као и у првом сету стекли предност од 14:11. Очекивало се да ће наставити у истом ритму и изједначити резултат, али Словенија прави серију од 9:0. Пајенко је одлично сервирао, а у прилог томе говори три ас ударца заредом.

На крају, други сет су добили још убједљивије, а на семафору је стајало 25:19.

Посљедњи период игре такође је припао Словенцима, који су овај сет добили идентичним резултатом као и други.

Што се поентерског учинка тиче, најбољи у српском тиму био је Ивовић са 10 поена, док је код Словенаца бољи од осталих био Штерн са 24 поена, пише Телеграф.

И поред пораза Србија има шансе за пролаз даље, јер ће се у доигравању наћи двије најбоље трећепласиране селекције.

Подсећања ради, Србија ће у последњем колу одмерити снаге са Канадом, док ће Словенија на мегдан Французима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана