Нови скандал на Олимпијским играма: Спортисти кажу да нема довољно хране

ГС
Foto: Танјуг/АП

ПАРИЗ - Нови скандал потреса Олимпијске игре, а овога пута због хране која је намијењена спортистима. Наиме, бројни угледни свјетски листови пишу о жалбама такмичара да оброка нема довољно, а Британци су отишли и један корак даље и истакли да се служи сирово месо.

Овај други дио не треба много да чуди, јер Французи генерално конзумирају нешто сировије месо, што очигледно не одговара такмичарима и делегацијама.

Ипак, француски лист "L'Equipe" пише да су у недостатку и месо са роштиља и јаја, а извршни директор екипе Велике Британије, Енди Ансон се пожалио да су спортисти са Острва јели сирово месо.

"На почетку Олимпијских игара у селу постоји проблем са храном које нема довољно" подвукао је Ансон за  "The Telegraph".

Британци су морали да ангажују кетеринг за своје спортисте како не би морали да једу у олимпијском селу и како не би било даљих жалби на храну.

Наведено је и да ће се дневно послужити око 40.000 оброка, али очигледно је да то није довољно за све спортисте. Неће бити пржених кромпирића због кориштења фритезе и авокада због тога што су превелики трошкови његовог увоза, преноси "Телеграф".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана