Новак је на корак до успјеха који је у историји успио само један тенисер

Курир
Foto: Танјуг/АП

ПАРИЗ - Најбољи тенисер свих времена, Србин Новак Ђоковић, има прилуку да испише нове странице историје свјетског тениса.

Један тријумф дијели Новака од чудесног подвига - "каријерног супер слема"!

Освојио је Ноле све што се могло освојити! Подизао је више пута трофеје на сва четири Гренд слема, тријумфовао у Дејвис купу, освајао Завршни мастерс... и недостаје му "само" Олимпијско злато да заокружи причу и оствари "каријерни супер слем".

Шта је "супер слем"?

Само један човјек у историји тениса успио је да оствари "каријерни супер слем", ријеч је о Американцу Андреу Агасију.

Освојио је сва четири Гренд слем турнира (Аустралијан опен, Ролан Гарос, Вимблдон и УС опен), Завршни Мастерс, Дејвис куп и златну олимпијску медаљу у синглу.

Агаси је на Олимпијским играма у Атланти 1996. године освојио злато, а успио је да заврши "супер слем каријере" када је тријумфовао на Ролан Гаросу 1999. године.

Ни Роџер Федерер, ни Рафаел Надал нису успјели у томе. Швајцарцу је недостајало злато у синглу на Олимпијским играма, а Надал никада у каријери није тријумфовао на Завршном мастерсу.

Новак ће данас имати прилику да уради оно што његови љути ривали нису успјели. Ако савлада Карлоса Алкараза у великом финалу Олимпијских игара у Паризу постаће једини играчу уз Агасија који је успио да направи чудо!

Недостаје му то злато, надамо се да ће данас коначно засијати око његовог врата!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана