Новак Ђоковић се појавио на ХРТ са српском тробојком: Његова изјава одушевила Хрвате

ГС
Foto: Танјуг/ АП

БЕОГРАД- Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је разговарао са новинарима ХРТ-а и изнио утиске послије невјероватног успјеха и освајања олимпијског злата у Паризу.

Српски тенисер је пред камере хрватске телевизије изашао огрнут српском тробојком и описао како се осјећао прије турнира, током, али и након невјероватног подвига.

Дотакао се и браће Синковић који су на овогодишњој највећој спортској смотри освоили злато и тако обезбиједили своју четврту медаљу досад, што их чини најуспјешнијим хрватским олимпијцима.

"Пре турнира сам рекао да се боље осећам, рекао сам да мислим да имам веће шансе за победу. Ово су моје пете Олимпијске игре, већину сам улазио као главни фаворит. Овога сам пута успео, емоције су незамењиве, неописиве, нешто што су легендарна браћа Синковић доживела више пута, они су ту дошли "као у шетњу у парку", освојили још једно злато. Њима је исто драго, а мени је драго због њих. Фантастично је када се на највећој спортској смотри докажу мале нације као што су Србија, Хрватска и друге земље из региона. Мислим да живимо сан!", истакао је Новак за ХРТ.

Није пропустио прилику да похвали Дону Векић која је освојила сребрну медаљу, пише Б92.

"Жао ми је што је Дона Векић изгубила у финалу, али с друге стране, огроман успех. Она је изванредна особа, мислим да може још пуно тога да направи у тенису. Мислим да је ово само доказ колико она може", додао је.

Објаснио је да наступ на Играма не може да се упореди са гренд слемовима, те да је посебан осјећај наступати за своју земљу.

"Неупоредиво је ово у односу на гренд слемове. Неупоредиво јер се на Олимпијским играма игра за своју земљу и сви то прате. Другачији је осећај, више је притиска и очекивања, више тензија на терену. Наравно, више мотивације и жеље и воље. Када се изгуби, онда се доживи емотивни крах. Сад сам доживео најлепше могуће емоције", закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана