Mozzart уз наше спортисте на Олимпијади у Паризу

ГС
Mozzart уз наше спортисте на Олимпијади у Паризу

Боје БиХ брани пет спортиста, а Лану Пудар и Месуда Пезера Mozzart је већ препознао.

Олимпијске игре у Паризу биће свечано отворене вечерас, а боје Босне и Херцеговине на највећем свјетском спортском догађају браниће пет спортиста. Међу њима је и двоје младих талената које је раније препознала компанија Mozzart - најбоља бх. пливачица Лана Пудар, стипендиста ове компаније, као и перспективни атлетичар Месуд Пезер који је уз Mozzart био у акцији „Стоп насиљу над женама“. За њих, као и остала три представника наше земље, Mozzart ће навијати на путу до најсјајнијих одличја. 

Под заставом БиХ, поред Лане Пудар и Месуда Пезера, наступаће пливач Јован Лекић и џудисткиње Лариса Церић и Александра Самарџић. Ово су треће Олимпијске игре за Ларису Церић и Месуда Пезера, друге за Лану Пудар, док ће у Паризу дебитовати Александра Самарџић и Јован Лекић.

A person holding a rubber bandDescription automatically generated

Најбоља спортисткиња БиХ и стипендисткиња компаније Mozzart, Лана Пудар, једина ће наступити у двије дисциплине -100 и 200 метара делфин. Њен таленат су препознали у Mozzart-у, па је већ двије године подржавају кроз акцију „Стипендирање талената“. Недавно су освајачици свјетске бронзе, европској првакињи и свјетској јуниорској првакињи обезбиједили базенску теретану на базену Свеучилишта у Мостару у којој је вриједно тренирала за Париз.

A person holding a bag by a poolDescription automatically generated

Лана и њен колега, пливач бањалучког Борца, Јован Лекић (400 метара слободним стилом) први ће кренути у борбу, а њихове квалификације заказане су за 27. јули у 11 часова. Млада бх. пливачица и европска првакиња из Рима 2022. године у базен ће и 31. јула у квалификацијама своје омиљене дисциплине - 200 метара делфин у коју полаже највише очекивања.

A person holding a ballDescription automatically generated

Два дана касније, на борилиште у Паризу ће изаћи атлетичар Месуд Пезер. Перспективног бацача кугле, компанија Mozzart раније је подржала кроз његов матични, Атлетски клуб Зеница, а Пезер им се придружио у друштвено одговорној мисији „Стоп насиљу над женама у БиХ“. Прије поласка у Париз, вриједно је тренирао на Влашићу са бацачицом кугле Канитом Брка, која је такође стипендисткиња Моззарта. Управо њему припала је част да, заједно са бх. џудисткињом Ларисом Церић, носи заставу БиХ на отварању Олимпијских игара.

A person and person standing in front of a hotelDescription automatically generated

Лариса ће се такмичити у категорији више од 78 килограма, а на борилиште ће 2. августа у 10 часова. Осим ње, боје БиХ браниће још једна џудисткиња, Александра Самарџић из Требиња, која ће наступити у прелиминарној рунди дисциплине до 70 килограма 31. јула.

За свих петоро представника БиХ у пливању, џудоу и бацању кугле компанија Mozzart ће навијати у борби за најсјајнија олимпијска одличја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана