Маск подржао "жену хероја" са Олимпијских игара

ГС
Foto: Телеграф

ПАРИЗ- Олимпијске игре у Паризу ће остати очигледно упамћене по сјајним резултатима, али и по многим скандалима који красе ову највећу свјетску смотру спортиста која се одржава на сваке четири године.

Овога пута, скандал долази у режији боксерке којој се не зна пол а зове се Имане Келиф и њене противнице Анђеле Карини.

Њих двије су се нашле у борби осмине финала, гдје је Италијанка Анђела одлучила да одустане после 45 секунди меча. Да ствари буду још интересатније, она је одлучила да одустане након што је добила два ударца у главу од Имане.

Анђела је одустала јер како је рекла, превише је болјело и није желјела да настави да се бори, јер насупрот себе није имала жену.

Због тога се огласио и Илон Маск, који је подржао ову Италијанку. Наиме, након што је одустала, она је постала и нека врста хероја јер је одлучила да се успротиви организаторима и сулудим правилима.

Подсјетимо, Имане Келиф је дисквалификована са Свјетског првенства јер су јој утврдили да има број тестотерона који прелази дозвољени максимум, када је и почело да се сумња у њен пол. Ипак, Међународни олимпијски комитет је дозволио овој боксерки да се такмичи, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана