Марко Мариновић – Херој са бронзом у част оца и родног града

ГС
Марко Мариновић – Херој са бронзом у част оца и родног града

ЧАЧАК - Десна рука легендарног Светислава Пешића и члан стручног штаба кошаркашке репрезентације Србије, Марко Мариновић, непосредно пред полазак у Француску доживио је велики породични губитак, јер му је пред полазак у Лил преминуо отац.

Међутим, професионалан какав је одувијек био, популарни Малина ипак је одлучио да буде дио националног тима, јер је олимпијска медаља била и једна од посљедњих жеља његовог оца. Доносећи бронзу у родни Чачак гдје га је на Градском тргу дочекало на стотине грађана, ту жељу му је и остварио.

- Ову медаљу желим да посветим мом покојном оцу и четворици ових момака, рекао је чувени Малина показујући руком на мурал у центру Чачка на ком су осликани ликови младића који су погинули у стравичној несрећи у Јанчићима прије двије године.

Такође је у свом обраћању додао да је град на Морави још једном показао да заиста јесте град кошарке и да има и имаће још дуго чиме да се поноси када је овај спорт у питању.

- Треба да будете поносни на Алексу, он је прави примјер наше чачанске кошарке. То је младић који се бори за сваку лопту и један је од најзаслужнијих за ову освојену бронзу, додао је Малина.

Да је овај искусни некадашњи играч, а сада члан стручног штаба репрезентације, био један од кључних карика у тиму Светислава Пешића, који је у јако тешком моменту национални тим ставио испред свега, потврдио је и Аврамовић пред окупљеним грађанима.

Посебно бих истакао управо Марка, јер у јако тешким тренуцима у свом животу дошао је у Лил и био свима нама на располагању током 24 сата. Хвала му много због тога, он је мој брат до краја живота, нагласио је Аврамовић, пише РИНА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана