Маљковић: Побједа над Кином на ОИ вјероватно најбоља утакмица ове генерације

Tanjug
Foto: KiSS

ЛИЛ- Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је послије убједљиве побједе над Кином (81:59) којом је обезбеђен пласман у четвртфинале Олимпијских игара да је то вјероватно била најбоља утакмица ове генерације.

"Вероватно да је ово најбоља утакмица ове генерације. Имали смо добрих на Светском првенству, утакмица против Бразила је велика. Ко прати женску кошарку, могао је да види квалитет центара Бразила. Зато је било претешко, са свим околностима. И то је била велика утакмица. Ово је понајвећа, да кажемо. Ипак су Олимпијске игре", рекла је Маљковић, а преноси сајт Кошаркашког савеза Србије. 
    
Маљковић је истакла да је било важно је да се екипа издигне после прве утакмице у којој је неочекивано тешко савладан Порторико. 
    
"То је највише болело што смо у првом полувремену приказали нешто што је сасвим коректно. То ћете се сложити са мном тек после данашње утакмице Порторико – Шпанија. Много је тешко… Видите какав је хаос и какав је квалитет. Боли друго полувреме, што везе са мозгом нема. То себи не смемо да допустимо. Девојке су схватиле поруку. Честитам девојкама. Много тешко је победити Кину, која има НБА играче, већина игра у два водећа тима, јака лига. И даље понављам, има да угасе Европу, а ми смо такав тим победили. Тако да, велика победа", додала је Маљковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана