Маљковић: Олимпијски комитет Србије уложио жалбу на исход борбе Наталије Шадрине

Танјуг
Маљковић: Олимпијски комитет Србије уложио жалбу на исход борбе Наталије Шадрине

ПАРИЗ - Предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић рекао је данас да је ОКС упутио жалбу Међународном олимпијском комитету (МОК) послије контраверзне одлуке судија на мечу у којем је српска боксерка Наталија Шадрина поражена одлуком судија.

Како је саопштио ОКС, после завршетка меча Шадрине у четвртфиналу Олимпијских игара, у категорији до 60 килограма, против Јанг Венлу, поднета је званична жалба на исход меча и додјељену побједу Кинескињи.

Одлуком судија Кинескиња је победила резултатом 3:2. ОКС је поднео званичну жалбу највишим органима МОК, затражио је да се испита гласање судија на мечу и да се донесе праведна одлука у корист наше боксерке.

ОКС очекује праведну и темељну истрагу како би се осигурала правда и интегритет такмичења.

"Судије су прво гласале на један начин. Двоје су дали предност нашој боксерки. У накнадном прегласавању, троје судија који су гласали за егал борбу, доделили су побиједу Кинескињи.

Вјерујем да су сви који су гледали меч, баш као и ја, осетили снажну неправду која је нанета нашој Наталији.

Остали смо без речи! Олимпијски комитет Србије је одмах након меча уложио жалбу и нећемо одустати, јер ми и јесмо овде да се боримо за права наших спортиста и поштовање принципа фер плеја на свим нивоима такмичења", изјавио је председник ОКС Божидар Маљковић, а преноси званичан сајт ОКС.

Члан Извршног одбора Међународног олимпијског комитета и Олимпијског комитета Србије и председник Светске рвачке федерације, Ненад Лаловић, такође се огласио поводом овог случаја, наглашавајући потребу за транспарентношћу и непристрасношћу у спортским такмичењима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана