Мајдов: Све стаје у један дан

Д.Д.
Мајдов: Све стаје у један дан

Џудисти Србије Александар Кукољ, Милица Жабић и Немања Мајдов са нестрпљењем очекују наступ на Олимпијским играма

Они ће се у Паризу придружити Страхињи Бунчићу, Милици Николић и Марици Перишић. Данас у Париз путује Немања Мајдов, а сутра Александар Кукољ и Милица Жабић.

Немања Мајдов на Олимпијске игре путује као актуелни вицешампион свијета који ће се такмичити у категорији до 90кг.
Немања Мајдов је други носилац олимпијског турнира, па је због тога слободан у првом колу, док ће се у другом колу 31. јула борити против Грка Теодораса Целидиса или против Роберта Флорентина из Доминиканске Републике.

-На Олимпијским играма нема фаворита, у џудоу се све завршава у једном дану, и нема доброг или лошег жријеба. Био сам првак Европе и свијета, али опет кажем све зависи од дана. Чекам за борбу њих двојицу, са којима сам се већ борио. Мени је тај први меч веома важан, јер цијела моја каријера се своди на прво коло или медаљу“, истакао је Немања Мајдов о борби која га очекује.

Немања на Игре путује у пратњи оца и тренера Љубише Мајдова, који истиче да је најважније да на Игре путују здрави.

-Одрадили смо све што смо зацртали и на Олимпијске игре идемо здрави. Ове године смо направили велике резултате, а онда смо програм креирали како бисмо то направили и на Олимпијским играма. Поучени пресијом коју смо сами себи направили за Токио, сада идемо доста спремнији изјавио је Љубиша Мајдов.

Џудиста Александар Кукољ такмичиће се на Олимпијским играма по трећи пут. Александар Кукољ у категорији до 100 килограма имаће први меч 1. августа против Мађара Жомбора Вега. Александар се посебно осврнуо на број џудиста у Тиму Србија на Играма у Паризу који се повећао у односу на Игре у Токију.

-У Пекингу није било џудиста, тако да идемо узлазном путањом. Сам пласман на Олимпијске игре је велики значај. То што нас је у Токију било петоро, а сада шесторо, значи да идемо напред. Надам се да ће их на следећим Играма бити још више, пошто ћу ја тада бити на другој страни. Суштиниски то знаћи да смо бројнији, да смо квалитетнији, и да имамо више шанси за медаљу него што смо то имали раније, истакао је Александар Кукољ.

Први пут на Олимпијским играма наступиће џудисткиња Милица Жабић.  Такмичење у категорији преко 78кг за Милицу Жабић почиње 2. августа, а противница у првом колу биће јој Асја Тавано из Италије.

-Идем на прве Олимпијске игре, и то је другачије такмичење у односу на сва остала на која сам навикла. Имам позитивну трему, једва чекам свој такмичарски дан. Физички сам спремна да представим своју земљу, себе и свој клуб, и надам се најбољем“, закључила је Милица Жабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана