Крах српских кошаркашица

Милан Зубовић
Крах српских кошаркашица

ПАРИЗ - Српске кошаркашице остале су без пласмана у полуфинале Олимпијских игара након што су убједљиво поражене од Аустралије резултатом 67:85, у четвртфиналу.

Изабранице Марине Маљковић нису поновиле успјех својих мушких колега који су јуче елиминисали Аустралијанце након највећег преокрета у историји Игара, односно побједе након што су у једном тренутку губили са 24 поена разлике.

Почетак обје утакмице био је сличан. Српкиње су се држале на старту када су Аустралијанке почеле да контролишу игру и резултат. Узалуд је Маљковићева галамила на тајм ауту и тражила од својих играчица да брже и јаче играју одбрану, али оне то нису могле да испоштују па је предност противница расла из минута у минут.

"Орлови" су у трећем периоду сломили "кенгуре" док "орлице" то нису успјеле већ се у тих десет минута њихова игра тотално распала те су "упале у минус од 28 поена". До краја меча Аустралијанке су одрадиле посао, а Српкиње остале без полуфинала којег су играле у Рио де Жанеиру 2026. када су освојиле бронзану медаљу и Токију 2021. када су стигле до четврте позиције. 

Најбоља у српским редовима била је Јована Ногић са 17 поена, Ангела Дугалић убацила је 14, а Ивана Раца десет уз седам скокова. Код побједница предњачила је Алана Смит са 22 поена, Џејд Мелбурн додала и Кајла Џорџ убациле су по 18.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана