Кошаркаши Грчке побиједили Аустралију

Танјуг
Foto: Танјуг/ АП

ЛИЛ- Кошаркаши Грчке побиједили су Аустралију резултатом 77:71 у мечу посљедњег кола групе А и тако сачували теоретске шансе за пласман у четвртфинале Олимпијских игара, али не зависе само од себе.

Грчка је у првом полувремену играла фуриозно и имала је великих плус 17 на "великом одмору" - 53:36. Није Аустралија успела да се значајно примакне у трећој дионици, па се у посљедних 10 минута ушло вођством Грчке 62:50. Два минута и 20 секунди прије краја Аустралија се примакла на 69:71, али није успјела да преокрене.

Грчку је ка првој побједи на Играма послије 16 година предводио Јанис Адетокумбо са 20 поена, седам скокова и шест асистенција, Томас Волкап је дао 18 поена, а Константинос Митоглу и Василис Толиопулос по 13.

Џок Лендејл је био најефикаснији у Аустралији са 17 поена, Пети Милс је дао 13, Дајсон Данијелс 11, а Данте Ексум шест уз очајан шут из игре (1/5 двојке, 1/4 тројке, 1/3 слободна бацања).

Грчка је побједом обезбиједила најмање треће мјесто у групи, али не и пласман у четвртфинале као једна од двије најбоље трећепласиране селекције јер има гору кош разлику (минус осам) од Бразила (минус седам).

 Аустралија сад зависи од меча Канада - Шпанија и само је пораз шампиона Европе води до другог мјеста и четвртфинала, уколико "фурија" побиједи, "кенгури" ће бити елиминисани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана