Кошаркаши Француске побиједили Јапан послије продужетка

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЛИЛ - Кошаркаши Француске побиједили су Јапан послије продужетка резултатом 94:90 (84:84) у мечу другог кола групе Б на Олимпијским играма.

Француска је била боља у првом полувремену, али није успјела да преломи меч. У другом полувремену Јапанци су успели да стигну и престигну предност домаћина. Минут и шест секунди прије краја Јапан је повео 80:77, да би тројком изједначио Еван Фурније 50 секунди прије краја.

Услиједила је серија Јапана 4:0 за 84:80 на 16 секунди прије краја. Десет секунди прије краја Метју Страцел тројком уз додатно слободно бацање поравнава на 84:84. Јуки Кавамура је промашио шут за побједу Јапана, па се отишло у продужетак.

Серијом 8:0 на старту продужетка дјеловало је да је Француска преломила меч, али Јапан је осам секунди прије краја ситигао на минус два - 90:92. Шест секунди прије краја Страцел реализује оба слободна бацања и тако ставља тачку на утакмицу.

Виктор Венбајама је предводио Француску са 18 поена, Страцел је дао 17, Еван Фурније 14, а Гершон Јабуселе 13 поена.

Јуки Кавамура је дао 29 поена за Јапан, Руи Хачимура, који је искључен осам и по минута прије краја, дао је 24, а 16 Џош Хокинсон. 

Касније данас у групи Б играју Њемачка и Бразил. У посљедњем колу играју Јапан и Бразил, односно Њемачка и Француска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана