Кевин Дурент исписао историју (ФОТО)

ГС
Foto: Танјуг/ АП

ПАРИЗ- Амерички кошаркаш Кевин Дурент је убацивши 11 поена против Бразила постао најбољи стријелац у историји мушке и женске репрезентације САД на Олимпијским играма, а потом је најавио полуфинални дуел против Србије.

Кевин Дурент је досад на Олимпијским игара укупно постигао 494 поена, те је тако престигао и легендарну Лису Лесли која је на четири турнира (1996, 2000, 2004, 2008) уписала 488 поена.

Такође, на мечу против Порторика је првотимац Финикс Санса такође исписао историју. Ухватио је тада четири скока, те је и најбољи скакач у историји репрезентације САД, пише Б92.

Он има три златне медаље са Олимпијских игара и на врху је изједначен са Кармелом Ентонијем па ће и у тој категорији постати владар уколико САД освоји злато ове године у Паризу.

На том путу му стоји Србија, са којим Американци дијеле мегдан у четвртак од 21 сат, а Дурент сматра да ће ту пресудити већа жеља.

"Веома нас добро познају, као и ми њих, тако да ће бити кључно ко жели више. Јасно вам је шта желим да кажем? Анализираћемо утакмицу, радити скаутинг и тако те ствари", закључио је Дурент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана