Јокић тренутно трећи у МВП трци на ОИ

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

ЛИЛ - Српски кошаркаш Никола Јокић пао је за једно мјесто послије другог кола и тренутно је трећи у трци за најкориснијег играча ОИимпијских игара, саопштила је данас Светска кошаркашка федерација (ФИБА).

Јокић је тренутно иза лидера, Американца Леброна Џејмса и другопласираног Канађанина Шеја Гилџуса-Александра. Српски кошаркаш у прве двије одигране утакмице има просјек од 17 поена, 10 скокова, 8,5 асистенција и три украдене лопте, за индекс корисности 29,5.

Занимљиво је да је Јокић послије другог кола пао на треће мјесто иза Шеја Гилџуса-Александра иако има далеко бољи индекс корисности. Канађанинов индекс је 24,5 у прве двије утакмице, али га је ФИБА ипак сврстала испред Јокића.

Кошаркаш Оклахоме у прве двије утакмице има просјек од 18,5 поена, пет асистенција, 4,5 скокова, двије украдене лопте и двије блокаде.

Лидер трке тренутно је Леброн Џејмс иако има мањи индекс корисности и од Србина и од Канађанина - 21. Џејмсов просјек послије прве двије одигране утакмице је 16,5 поена, седам скокова и седам асистенција, али сајт ФИБА истиче да има феноменалан проценат шута из игре - 63,6 одсто.

Четврти на листи тренутно је Немац Денис Шредер, а пети Кевин Дурент (САД).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана