Јаке ријечи капитена Србије: Нека нас се други плаше

Б92
Foto: Танјуг/ АП

ПАРИЗ- Капитен ватерполо репрезентације Србије Никола Јакшић био је задовољан након победе против Француске којом је остварен пласман у четвртфинале Олимпијских игара у Паризу.

"Делфини" су славили тријумф 15:8 и надиграли домаћина који је имао велику подршку са трибина.

"Честитам екипи која се подигла после два тешка пораза. Јако нам је било битна утакмица због проласка даље. то ништа не мења нисмо на најбољем и нашем врхунском нивоу. Много је боље, да смо овако играли претходна три меча било би другачије. Идемо даље, следи Мађарска идемо пуним ритмом и надам се бољем изадњу него данас. Значиле су нам пуне трибине без обзира да ли је навијање било позитивно или негативно, мислим да ћемо кренути ка горе. Нећу ништа да причам, да покажемо у базену, као и данас", поручио је Никола Јакшић.

Да ли се екипе из друге групе плаше Србије?

"Претпостављам. Није без разлога. Да ми тај страх оправдамо, па да покажемо ко смо и шта смо", рекао је Јакшић.

Искусни Милош Ћук такође потенцира наставак турнира у истом оваквом ритму.

"Сигурно најбоља игра и одбрана, стрпљива, смирена. Онако како ми треба да изгледамо. Нема еуфорије, примарни циљ је био пролазак у четвртфинале. То смо успели овом победом, Окрећемо се Мађарима, да пробамо, да видимо да ли значи пласман. Идемо следећу утакмицу 200 посто само да не бисмо испали из ритма у који смо данас ушли. Ми смо форму темпирали од четврфинала, ту би требало да да кренемо као томе. Физички се боље осећамо и верујем да иде као томе и да ћемо сваку наредну утакмицу", рекао је Ћук.

Србија ће групну фазу завршити утакмицом против Мађарске у понедјељак од 12.00.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана