И друга "спорна" боксерка у полуфиналу: Бугарка показивала "X" послије пораза

ГС
Foto: Танјуг/ АП

ПАРИЗ- Тајванка Лин Јутинг пласирала се у полуфинале Олимпијских игара у категорији до 57 килограма побједом над Бугарком Светланом Каменовом.

Она је аутоматски обезбиједила и медаљу, најмање бробзу, пошто се у олимпијском боксу додјељују та два одличја у свакој категорији.

Ни овај њен меч није прошао без контроверзи, а за то се побринула њена ривалка, која је на крају борбе, пошто је побједник проглашен, дигла обе руке и са два прста формирала знак "X".

Јасна алузија на знак који је обиљежје женског хромозома.

"Не, не", климала је главом док је излазила са борилишта.

"Нека јој провjере хромозоме", рекла је револтирано Каменова обраћајући се новинарима у микс зони, преносе бугарски медији.

Иначе, Боксерски савез Бугарске је прије меча саопштио да се "строго противи" учешћу Литнг на Олимпијским играма јер је у питању боксерка која је избачена са претходног свјетског првенства пошто тестом није могао да се утврди њен пол.

Догодило се то у марту прошле године у Њу Делхију.

И тада је Литунг побиједила Бугарку у четвртфиналу међутим тријумф је касније додијељен Каменовој после теста којим је била подвргнута такмилчарка из Тајвана.

Бугарка је послије новог пораза од исте ривалке била видно исфрустрирана.

Подсјетимо да се у полуфинале олимпијског турнира пласирала још једна боксерка за коју је јавност "процијенила" да је мушко, Алжирка Иман Хелиф међутим те сумње су брзо оповргнуте са више релевантних страна.

Хелиф ће се борити за финале у категорији преко 66 килограма.

Обје "спорне" боксерке су избачене са претходног свјетског првенства јер нису прошле тест којим се утврђује пол, али им је дозвољено да се такмиче под окриљем Међународне олимпијске федерације, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана