ФИБА објавила нове фаворите: Србију очекује медаља

ГС
ФИБА објавила нове фаворите: Србију очекује медаља

ПАРИЗ - Међународна кошаркашка федерација објавила је другу прогнозу фаворита за освајање медаља у оквиру кошаркашког турнира на Олимпијским играма у Паризу.

Према новом рангирању, у француску престоницу ће као најјачи тим отићи репрезентација Сједињених Америчких Држава. Иза њих се налазе актуелни свјетски прваци, екипа Њемачке, док су трећи фаворити сада изабраници Светислава Пешића.

Српски национални тим је на претходној листи заузимао четврту позицију, док су трећи били Французи, али сада се ситуација потпуно преокренула. "Триколори" су пали за чак три позиције, па су на скромном шестом мјесту, а претпоставља се да су узрок томе четири узастопна пораза: од Њемачке, Србије, Канаде и Аустралије у оквиру пријатељских припремних мечева.

Селектор Пешић је пред пут у Француску најавио да је конкуренција за медаљу на Играма у Паризу жестока.

Ово је највећа конкуренција до сада, 10 екипа, а можда и 11, сви су кандидати за медаље. То се никада није десило у историји Игара. То ће бити борба до крајњих граница, сваки меч је важан не само због побједе, него и резултата - поручио је селектор Светислав Пешић пред одлазак на Олимпијске игре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана