Ево шта је позадина расправе Пешића и Ђоковића

Курир
Ево шта је позадина расправе Пешића и Ђоковића

БЕОГРАД - Послови чланова њихових фамилија везани за кошаркашки клуб из Емирата били су повод за жустар разговор легендарних асова, Светислава Пешића и Новака Ђоковића, приликом прославе медаља са Олимпијских игара.

Фотографије Курира, као и речи њиховог репортера с лица места откриле су да је дошло до расправе између Светислава Пешића и Новака Ђоковића на прослави олимпијских медаља!

Цијела прича добила је потврду, пошто смо из више извора чули праве разлоге због којих је Ђоковић замолио Пешића да изађу из клуба и попричају. Наиме, ријеч је о расправи око кошаркашког клуба Дубаи, а за њега су биле везане породице Ђоковић и Пешић. Тачније, Ђорђе Ђоковић, Новаков брат, као и Марко Пешић, син селектора Србије. Такође, чак је и сам Пешић био у плановима за мјесто тренера овог новоформираног клуба.

Ђорђе Ђоковић је фигурирао као главна особа у комплетном пројекту! А онда је дошло до шокантног одласка из клуба послије неколико мјесеци рада на цијелом пројекту. Без икаквог валидног објашњења, Ђорђе је отишао с позиције предсједника КК Дубаи.

Постојала је опција да за тренера буде ангажован управо Светислав Пешић након што истекне уговор са КСС. Према неким информацијама до којих је дошао Курир, укључен је био и Марко Пешић, али је он фигурирао као дио управе клуба из Емирата, вјероватно као директор. Ту је дошло до проблема, а цијела прича стигла је и шеика који је финансијски стајао из комплетног пројекта.

Нису му се допале разноразне играрије на ту тему, па је одлучио да даље настави без обје те стране. Новак је тражио одговоре од Карија управо на тему Дубаија, а Пешић му се правдао како он није био дио никаквих прича нити закулисних радњи које се тичу тог новоформираног клуба.

Да ли су пала нека обећања која су била прекршена, остаће непознато, али све то је пукло преко ноћи. Ноле и Кари јесу на крају завршили заједно у клубу загрљени и у слављеничкој атмосфери, али је и даље остало све неријешено на релацији Марко Пешић - Ђорђе Ђоковић.

Умјесто договора и да заједно буду дио комплетне приче зване КК Дубаи, на крају су и једни и други остали без уносног посла.

Одустали од Еврокупа и смањили циљеве

Иако се по потенцијалним тренерским именима - а то су у почетку били Светислав Пешић и Александар Ђорђевић - могло наслутити да Дубаи већ у првој сезони има велике амбиције, дошло је до преокрета. Ангажован је хрватски стручњак Јурица Големац, па је одмах било јасно да су циљеви мањи од очекиваних. Дубаи је одустао и од такмичења у Еврокупу и од јесени ће наступати само у регионалној АБА лиги. Видећемо какве су даље амбиције новоформираног клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана