Душко Вујошевић: Капа доле кошаркашима и стручном штабу Србије

АТВ
Душко Вујошевић: Капа доле кошаркашима и стручном штабу Србије

Кошаркаши Србије одиграли су херојску утакмицу против САД-а, али то ипак није било довољно за тријумф.

Ипак, пораз на крају не умањује чињеницу да су "орлови" задивили цијелу кошаркашку планету, а некадашњи тренер београдског Партизана Душко Вујошевић за АТВ поручује да су изабраници Светислава Пешића заслужили све похвале. 

"Капа доле стручном штабу и играчима. Већи дио утакмице водили смо, играли боље и паметније. Американци су физички фантастични, међутим кошарка је мисаона игра и Пешић је поставио такав ритам утакмице гдје је продужио напад, оборио ритам, гдје се они уопште нису адаптирали. Предвођени Јокићем, са јаком и чврстом одбраном, уз одређене ризике који су потребни да би се утакмица против њих отворила, мислим да смо заслужили да добијемо меч. Показали смо чврстину у скоку и била би то историјска ствар. Ионако је нешто што ће да се памти и за чиме ће да се пати, али да смо добили направили би велики посао и за српску и за европску кошарку", каже Вујошевић. 

Некадашњи тренер Партизана сматра да су "орлови" сав фокус одмах морали да пребаце на утакмицу са Њемачком за треће мјесто. 

"Играчи треба да се опораве, вјероватно су данас потпуно празни. Треба да буду спремни јер само играјући на сличан начин можемо до побједе против свјетског шампиона и до бронзане медаље, која би сијала златним сјајем", поручује Вујошевић. 

Искусни стратег поручује да је чињеница да су судије у појединим ситуацијама биле више наклоњене Американцима. 

"Чињеница јесте да су им нису свирали неке кораке. Како се ближио крај утакмице судије су све више потпадале под њихов утицај и ауторитет. Чини ми се да Јокић није био довољно испоштован и заштићен, али и поред свега тога, уз мало више среће коју смо апсолутно заслужили, могли смо да добијемо меч. Треба да се окренемо на утакмицу са Њемачком у сваком смислу и не треба да се троши енергија на било шта друго, док се не заврши такмичење", закључио је Вујошевић. 

Србија и Њемачка утакмицу за бронзану медаљу играју сутра од 11 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана