Дуплантис девети пут оборио свјетски рекорд, па славећи имитирао Турчина Дикеча

ГС
Дуплантис девети пут оборио свјетски рекорд, па славећи имитирао Турчина Дикеча

ПАРИЗ -Невјероватни Швеђанин Арманд Дуплантис синоћ је у Паризу девети пут у каријери срушио свјетски рекорд у скоку с мотком, а тако је стигао до златне медаље на Олимпијским играма.

Дуплантис је прескочио летвицу на нестварној висини од 6,25 метара и поново надмашио сам себе, а девети је пут свјетски рекорд оборио иако су му тек 24 године, преноси Кликс.

Дуплантис синоћ није публику одушевио само својим скоком, већ и прославом новог рекорда јер је одлучио да имитира Јусуфа Дикеча, човјека који је на овим Олимпијским играма постао права сензација.

Дикец се такмичио у пуцању из ваздушног пиштоља на десет метара, гдје је у пару са Шевалом Тархан донио Турској сребрну медаљу јер су доживјели пораз од Србије.

Дикеч је покупио симпатије фанова јер је пуцао без икакве додатне опреме, осим чепића за уши, а уз то је држао другу руку у џепу док је погађао мету.

Дуплантис је након синоћњег скока стао и имитирао тај став Дикеца, а фотографије су већ постале хит на друштвеним мрежама.

Американац Сам Кендрикс је синоћ освојио сребро са скоком 5,95  метара, а бронзом се окитио Емануел Каралис скоком од 5,90 метара.

Први пут је Дуплантис оборио свјетски рекорд у фебруару 2020. године, кад је прескочио летвицу на висини од 6,17 метара, те га је од тада још седам пута узастопно поправљао по један центиметар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана