Ђоковић послије побједе против Надала: Морало је мало да се закомпликује

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ПАРИЗ - Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да је задовољан побједом против Шпанца Рафаела Надала на Олимпијским играма у Паризу и додао да је осим четири гема у другом сету одиграо савршен меч.

Ђоковић је данас у другом колу ОИ савладао Надала 6:1, 6:4.

"Морало је мало да се закомпликује, тако то бива у нашим дуелима поготово на великим стадионима и турнирима. На овом смо одиграли доста мечева, али на Ролан Гаросу. Он има доста бољи скор када је у питању шљака. Али, последњих четири или пет година сам успевао да пронађем решења. Нисмо играли две године, био је доста повређен, осетило се то. Удара лоптицу одлично, али кретња... Публика се умешала, подржала га, вратила га у живот, почео је да игра добро, ја сам се повукао", рекао је Ђоковић за РТС послије меча са Надалом.

Ђоковић је у другом сету имао предност од 4:0, али је Надал успио да изједначи на 4:4. Српски тенисер је потом освојио два гема и успио је да стигне до побједе.

"Почео сам да сумњам у своје ударце, дозволио сам да преузме позицију на терену. Кад сам га брејкнуо са старим лоптицама, знао сам да ћу доћи на ову страну, ако нађем добре сервисе као што сам имао на меч лопту, да ће бити све у реду. Осим та четири гема после вођства од 4:0 у другом сету, играо сам савршен меч и задовољан сам", додао је најбољи српски тенисер.

Ђоковић ће у осмини финала ОИ играти против побједника дуела између Нијемца Доминика Кепфера и Италијана Матеа Арналдија. 

"Растерећење је када немате Надала на путу када је у питању шљака на Ролан Гарос. Када сам видео жреб, знао сам да ће бити тешко. Био сам спреман за Надала. Пред ОИ сам тренирао добро, одиграо сам одлично. Имао сам времена да се припремим за њега. Моја игра је то и показала", закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана