Ђоковић објаснио зашто није "брат" са Надалом

ГС
Ђоковић објаснио зашто није "брат" са Надалом

Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је на конференцији за медије након побjеде у другој рунди Олимпијских игара над Рафаелом Надалом.

У 60. дуелу двојице тенисера, Новак је уписао једну од најлакших побjеда. Укупно 31. резултатом 6:1, 6:4.

Послijе меча је упитан да упореди мечеве Олимпијских игара и Ролан Гароса, с обзиром  на то да су меч играли на "Филип Шатријеу".

"Рекао бих, ако морам да се поредим ОИ и РГ, интензивније је, због елемента представљања своје држава. Осећа се тензија, другачија је атмосфера. Последњих пар дана је велико интересовање за меч и то утиче. Скоро савршен меч, онда се закомпликовало, нанизао је гемове. Осећао сам се добро и самопоуздано", рекао је Ђоковић.

Тај дуел би могао да буде и њихов посљедњи.

"Обојица настављамо, видећемо да ли ћемо се састајати на великим турнирима. Селектираћемо турнире и он и ја, не знам како се осећа. Ниједно ривалство у тенису нема 60 мечева, епски дуели, одиграли смо најдуже Гренд слем финале од шест сати. Мечеви са углавном основне линије. Хтео сам данас тако да играм, да будем агресиван и померам га. Ово је изазов за све нас. Треба имати самопоуздање. Желим му све најбоље, једна је од најбитнијих фигура нашег спорта", додао је Новак.

Није хтио да свој однос са Надалом оцијени као братски.

"Нема братства, више смо ривали и колеге. Тешко је да будемо блиски, доста је ту поверљивих информација, мислим да је то разлог да на овом нивоу не можеш бити превише близак са ривалом. Дуг је живот за нас, надам се, можда ћемо проширити наш однос", надовезао се Новак.

Топло је било данас у Паризу, а тек ће бити у наредним данима.

"Сутра ће бити 35 или 36, мислим да не играм што је добро. Време је неизвесно. Јесте ли ви Француз? Онда знате боље од мене. Било је кише, зато сам и дошао мало раније у Париз да се аклиматизујем", закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана