Ђоковић и Циципас за полуфинале и окршај са Музетијем

ГС
Foto: Танјуг/АП

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић игра четвртфинални меч на Олимпијским играма у Паризу против Грка Стефаноса Циципаса.

Побједник поменутог сусрета пласираће се у полуфинале и обезбиједити сигурна два меча у којима ће се борити за једну од три медаље. Познат је и противник - Италијан Лоренцо Музети, који је данас направио изненађење савладавши браниоца титуле, Нијемца Александра Зверева.

Промјена прије меча

Послије побједе Карлоса Алкараза у четвртфиналу Олимпијских игара у Паризу, организатор тениског турнира направио је занимљив потез, који би баш могао да прија Новаку Ђоковићу. Наиме, због лошег времена и кише која је почела да пада, одлучено је да се затвори кров на неких два и по сата прије дуела Србина и Грка.

Ова одлука би могла да одговара Новаку, пошто он много боље игра у дворанским условима, а одговара му и када лоптица мање одскаче са шљаке.

Четврта борба за полуфинале

Ђоковић је четврти пут у каријери стигао на три корака од освајања олимпијског злата, након Пекинга 2008, Лондона 2012. и Токија 2021. Новак је турнир у Паризу започео рутинском побједом против Аустралијанца Метјуа Ебдена (2:0), препуштајући му само један гем. У другом колу, савладао је Шпанца Рафаела Надала (2:0), а у осмини финала победио је Нијемца Доминика Кепфера, такође без изгубљеног сета (2:0).

Циципас није имао много тежи пут до четвртфинала. Започео је тријумфом против Белгијанца Зизуа Бергса (2:1), изгубивши други сет са 6:1. Потом је побиједио Британца Данијела Еванса (2:0), а у осмини финала савладао је Аргентинца Себастијана Баеза (2:0).

Четрнаести сусрет

Ђоковић и Циципас су 14. пут са супротних страна мреже. Српски тенисер води у побједама са 11:2 и није изгубио од Грка још од 2019. године, када је играо у четвртфиналу мастерса у Шангају.

Ове године још увијек нису одиграли међусобни дуел, а посљедњи пут су се срели у финалу Аустралијан опена прошле године, када је Ђоковић изашао као побједник.

Циципас никада није надиграо Ђоковића на шљаци, па ни на мјесту на којем ће данас играти. Србин га је два пута побиједио на Ролан Гаросу - у полуфиналу 2020. и финалу 2021. године, када грчком тенисеру ни два сета предности нису била довољна да подигне Куп мускетара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана