Ђоковић доминирао, па се намучио против Надала

Д.Д.
Ђоковић доминирао, па се намучио против Надала

ПАРИЗ – Српски тенисер Новак Ђоковић изборио је пласман у осмину финала Олимпијских игара у Паризу, након што је у класику савладао Рафаела Надала са 2:0, по сетовима је било 6:1, 6:4.

Српски тенисер је приказао два потпуно различита лица у овом мечу. У првом сету је доминирао, док је у другом дозволио  ривалу да се врати и то својим грешкама. Имао је 4:0, али је ривал успио да дође до изједначења, али није могао до потпуног преокрета. 

Ђоковић је доминирао у првом сету. За само 39 минута је добио овај период и успио је да дође до два брејка против великог ривала. Надал није успијевао да пронађе рјешење за игру српског тенисера, који је кажњавао сваку грешку ривала, тако да је Шпанац  успио само да освоји гем. Новак је тек други играч који је на овим теренима добио први сет са 6:1.

Иста ситуација је настављена и у другом сету. Ђоковић је доминирао на терену „Филип Шатрије“ гдје није имао правог ривала. Некада највећи ривал је каснио, његови ударци нису имали потребну јачину тако да је Новак брзо повео са 4:0.

Надал се у тим тренуцима пробудио. Успио је да направи брејк након грешака Новака и тада је везао три гема и смањио на 3:4. Затаим је Шпанац још једном искористио своју шансу да направи брејк и дошђао до изједначења 4:4.

У моментима када је Надал преузимао иницијативу, српски тенисер је успио да пронађе своју игру. Опет је кренуо да игра агресивније па је имао три брејк лопте које није искористио. Ипак, четврту брејк лопту Ђоковић је искористио и повео 5:4. Након тога је успио да брејк потврди за велику побједу.

Први  носилац је тако остварио 31 побједу у 60. међусобном  дуелу. Противник у осмини финала биће побједник дуела Матео Арналди – Доминик Кепфер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана