“Делфини” иду по треће узастопно злато

Глас Српске
Foto: Taнјуг/АП

ПАРИЗ - Олимпијски шампиони, ватерполисти Србије иду по треће узастопно злато. Посљедња препрека су им репрезентативци Хрватске.

Изабраници Уроша Стевановића у полуфиналу Игара надиграли су САД са 10:6, а Хрвати Мађаре 9:8.

У базену се питају Срби. “Делфини” су осветили српске кошаркаше који су у полуфиналном трилеру поражени од америчког тима. Прва дионица је донијела велику борбу за сваку лопту, а на семафору је писало 2:2. Србија је подигла ниво игре у другом кварталу, успјела је да стигне до 6:4, а послије трећег гола у низу Николе Дедовића, на почетку трећег квартала, имала је плус три - 7:4. Американци су настојали да се врате у меч, али је уочи посљедње дионице, уз одличну одбрану и сјајног голмана Радослава Филиповића (на крају имао девет одбрана), Србија водила са 8:6. Четврту четвртину је четвртим голом на мечу отворио сјајни Дедовић за 9:6.  Дјеловало је да су све дилеме у вези са побједником ријешене. Све је било јасно послије гола Николе Јакшића. Дедовић је био доминантан и константно “терорисао” одбрану Американаца, а меч је завршио са четири поготка, док је капитен Никола Јакшић био фантастичан и постигао три гола. Сава Ранђеловић, Петар Јакшић и Немања Вицо постигли су по један гол за Србију у овом полуфиналу и помогли да се дође до борбе за златну медаљу. Што се тиче Американаца, њих је предводио Марко Вавић са два гола.

- Ушли смо у финале, само нам је било у глави да побиједимо и на корак смо до сна. Причали смо у соби, мотив за нас 13 који играмо били су кошаркаши, хтјели смо освјетлати образ нашој браћи. Одиграли су изузетно, да не залазимо у детаље, знамо шта се десило - рекао је центар Србије, Вицо.

Финална представа против комшија на програму је у недјељу од 14 часова.

Бојкот “азура”

Италијански ватерполисти одлучили су да устану против организатора Олимпијских игара. Они су се жалили, пошто је због тзв. бруталитија њихов играч Франческо Кондеми кажњен искључењем и “азури” су играли четири минута са играчем мање. Након жалбе је виђено да су судије погријешиле, да су Италијани озбиљно оштећени, а тражено је и да се понови меч са Мађарском, међутим, то се није десило. Због тога Италија је играла против Шпаније у разигравању (изгубили резултатом 11:9). Приликом интонирања химне Италијани су окренули леђа према базену и погледи су им били уперени у гледалиште док су видно били уплакани. Кад је меч почео, пливао је за Италијане управо Кондеми, стигао први до лопте, узео је и са њом напустио базен. Симболично, уследио је четвороминутни бојкот Италијана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана