Данас кључни дуели у више дисциплина

ГС
Данас кључни дуели у више дисциплина

ПАРИЗ - Шестог такмичарског дана Олимпијских игара у Паризу, медаљу циља још један српски стријелац - Лазар Ковачевић у дисциплини малокалибарска пушка, тростав.

Ватерполисти од 12.05 играју против Шпаније. Баскеташи ће на терен два пута, а противници ће им бити Холанђани (10.05) и Французи (22.35). Новак Ђоковић се у 19.00 часова састаје са Грком Стефаносом Циципасом у четвртфиналу олимпијског турнира.

Ђоковић против Циципаса за пласман у полуфинале
Најбољи тенисер свих времена, Новак Ђоковић, четврти пут у каријери стигао је на три корака од освајања олимпијског злата. Након Пекинга 2008, Лондона 2012. и Токија 2021, Новак ће играти у четвртфиналу олимпијског турнира у Паризу. Вечерас од 19.00 часова, на Стадиону "Филип Шатрије", Ђоковић ће се суочити са Грком Стефаносом Циципасом.

Ђоковић је турнир у Паризу започео рутинском победом против Аустралијанца Метјуа Ебдена (2:0), препуштајући му само један гем. У другом колу, савладао је Шпанца Рафаела Надала (2:0), а у осмини финала победио је Немца Доминика Кепфера, такође без изгубљеног сета (2:0).

Циципас није имао много тежи пут до четвртфинала. Започео је тријумфом против Белгијанца Зизуа Бергса (2:1), изгубивши други сет са 6:1. Потом је победио Британца Данијела Еванса (2:0), а у осмини финала савладао је Аргентинца Себастијана Баеза (2:0).

Ђоковић и Циципас ће 14. пут бити са супротних страна мреже. Српски тенисер води у победама са 11:2 и није изгубио од Грка још од 2019. године, када је играо у четвртфиналу мастерса у Шангају.

Ове године још увек нису одиграли међусобни дуел, а последњи пут су се срели у финалу Аустралијан опена прошле године, када је Ђоковић изашао као победник.

Циципас никада није надиграо Ђоковића на шљаци, па ни на месту на којем ће данас играти. Србин га је два пута победио на Ролан Гаросу - у полуфиналу 2020. и финалу 2021. године, када грчком тенисеру ни два сета предности нису била довољна да подигне Куп мускетара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана