Чађо: Вјерујем да можемо да побиједимо Кинескиње

Танјуг
Foto: Агенције

ЛИЛ - Српска кошаркашица Саша Чађо рекла је да вјерује да репрезентација Србије може да савлада Кинескиње у мечу другог кола А на Олимпијским играма.

Утакмица се игра у сриједу од 13 и 30 у Лилу.

У првом колу, у недјељу, репрезентација Србије је побиједила Порторико (58:55), док је Кина изгубила послије продужетка од Шпаније са (89:90).

Противник је Српкињама добро познат, у питању је селекција Кине са којом су се изабранице Марине Маљковић састајале на претходна два олимпијска турнира, али и овог и претходног љета у припремним периодима.

"Имали смо припремну утакмицу са њима и познајемо их добро. Данас смо радиле на стварима како да их зауставимо. Вjерујем да можемо да их добијемо. Сматрам да имамо добру тактику. На нама је да изађемо на терен и одрадимо шта се тражи од нас", истакла је Чађо за сајт Кошаркашког савеза Србије.

"Знамо их добро. Играју много на ниском посту. Играју брзо, имају брзе бекове. Радиле смо вриједно и вјерујемо у Маринину тактику. Надам се да ће бити добра утакмица, да ћемо дати наш максимум, да ће то бити довољно да побиједимо на крају", додала је Ивана Раца.

Србија је у Токију прије три године обезбиједила пласман у полуфинале побједом против Кине 77:70, док је пет година раније у Рију у групној фази резултат био 80:72 за наш тим. Овог љета у Кортрајку на припремном турниру Србија је славила против Кине са 93:82 уз 16 поена Јоване Ногић и 14 Надије Смаилбеговић, док је прошлог љета у новобеоградској Хали спортова "Ранко Жеравица" било 86:55 за екипу Марине Маљковић.

У другом дуелу дана у групи А, од 11 часова у Пјер Мороа хали играће Порторико и Шпанија. Пласман у четвртфинале обезбиједиће двије првопласиране екипе из групе, као и две најбоље трећепласиране екипе са турнира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана