Бројне критике на рачун церемоније отварања ОИ: Она је била једина свијетла тачка

Танјуг
Бројне критике на рачун церемоније отварања ОИ: Она је била једина свијетла тачка

ЛОНДОН - Свечана церемонија отварања Олимпијских игара у Паризу изазвала је критике хришћана, који су осудили приказану пародију на слику „Посљедња вечера“ Леонарда да Винчија, али је било и других замјерки, пише Дејли мејл.

Како се наводи, критичари церемоније су указали и на техничке гафове, а гледаоци су се жалили на лош звук, до чега је дошло због јаке кише.

Поједини гледаоци су оцијенили да је наступ Селин Дион био једина свијетла тачка, додајући да се извођачи нису добро чули због пљуска. Додаје се да је било и бизарних сцена, попут пјевачице обучене као Марија Антоанета која држи своју одрубљену главу. Највише реакција и контроверзи изазвао је, међутим, перформанс који је представљао пародију слике "Посљедња вечера“ Леонарда да Винчија. У овом перформансу на мосту изнад Сене за столом су се окупили плесачи, модели, модне иконе и трансвестити, а сто је послужио и као модна писта.

Поред лошег квалитета звука и још неких техничких потешкоћа, било је и других гафова, као када су спортисти из Јужне Кореје представљени као Сјеверна Кореја или када је олимпијска застава окачена наопако. Многи корисници на друштвеним мрежама због свега тога навели су да је једино наступ Селин Дион донекле поправио утисак. Канадска звијезда затворила је свечану церемонију отпевавши хит Едит Пјаф “Химна љубави”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана