Брнабић: Не постоје речи да се опишу срећа и понос Србије

Срна
Foto: Танјуг/ АП

БЕОГРАД- Предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић саопштила је да се Србија поноси најбољим тенисером свијета Новаком Ђоковићем и његовим златним успјехом на Олимпијским играма у Паризу.

"Честитам најбољем спортисти у историји Србије и најбољем тенисеру свих времена Новаку Ђоковићу на златној олимпијској медаљи коју сте донели нашој земљи. Не постоје речи којима можемо, макар приближно, описати колико смо срећни и поносни што Вас имамо. Радуј се, Србијо!", објавила је Брнабићева на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић истакао је да је Ђоковић највећи борац, највећи тенисер и човјек који је показао да се огромним радом, трудом и вјером сви снови могу остварити.

"Тешко је сада сабрати све емоције, велики наш Новаче. Играли сте за историју, играли сте срцем и свом снагом за нашу Србију! Ви сте највећи понос и инспирација за наш мали, али поносан и пркосан народ!", објавио је Вучевић на друштвеној мрежи "Икс".

Он је пожелио Ђоковићу да настави да исписује историју свјетског спорта, на радост свих у Србији.

"Браво за највеће злато! Живела Србија!", поручио је Вучевић.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је злато на Олимпијским играма у Паризу, савладавши у финалном мечу Шпанца Карлоса Алкараза са 2:0 у сетовима /7:6, 7:6/.

Олимпијско злато било је једино одличје које је недостајало Ђоковићу, рекордеру по броју гренд слем титула и по броју седмица проведених на првом мјесту АТП листе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана