Американци ипак прејаки за "орлове"

Милан Зубовић
Американци ипак прејаки за "орлове"

ЛИЛ - Кошаркаши Србије нису успјели да изненаде САД на старту олимпијског турнира те су доживјели су пораз резултатом 84:110.

Американци су оправдали улогу фаворита мада су Срби показали зубе и показали да ова екипа препуна звијезда има мана, а да би „орлови“ могли да направе добар резултат. 

Иако селектор Светислав Пешић инсистира на јакој одбрани против Американаца то није било могуће одиграти у првом полувремену када једноставно нису промашивали те постигли 58 поена. Блистао је Кевин Дурент који се опоравио од повреде, због које није тренирао неколико дана те био под знаком питања за овај дуел, па је убацио чак 21 поена за осам минута и 39 секудни проведених у игри. 

Имао је нестварних 8-8 из игре и свих пет погођених тројки, а укупно су у овом сегменту игре имали 67 одсто (12-18). И поред тога Србија је на самом почетку имала вођство уз скромних 31 одсто за три (5-16), али је убацила 49 поена. 
Ритам утакмице мало је пао у другом полувремену. 

Американци су контролисали игру и резултат мада се Срби и даље нису предавали мада то није било довољно да се дође до побједе. 

Најбољи у српском тиму био је Никола Јокић са 20 поена четири скока и седам асистенција, 14 је убацио Богдан Богдановић, 13 Огњен Добрић, 11 Васлије Мицић, а десет Алекса Аврамовић. Американце је предводио Кевин Дурент са 23 поена, Леброн Џејмс је имао 21 поен и девет асистенција. 

Џејмс постао је најстарији амерички кошаркаш на ОИ. Члан Лос Анђелес Лејкерса са 39 година одиграо је меч док је претходно најстарији амерички кошаркаш на Играма био Лери Бирд са 35 година као члан првог Дрима тима 1992. године у Барселони. Џејмсу су ово четврте Олимпијске игре, 2004. је освојио бронзу, а 2008. и 2012. злато. 

„Орлове“ је са трибина стадиона у Лилу бодио и предсједник Републике Српске Милорад Додик кој је имао и заставу Републике Српске. Идућу утакмицу Србија ће играти 31. јула против Порторика од 17.15 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана