Зворничанка на ширем списку Србије за Олимпијске игре

Д.Д.
Зворничанка на ширем списку Србије за Олимпијске игре

ЗВОРНИК -Женска сениорска кошаркашка репрезентација Србије почела је припреме за трећи узастопни олимпијски турнир који ће се у јулу и августу играти у Лилу и Паризу, а међу кошаркашицама које су се нашле на ширем списку Марине Маљковић је и Милица Драгичевић из Зворника.

Сјајне игре у дресу Црвене Звезде у тек завршеној сезони биле су најбоља препорука за позив на окупљање најбољих кошаркашица Србије, иако је Милица тек у фебруару напунила 17 година. Свој велики потенцијал показала је наступима у кадетској репрезентацији Србије, а сигурни смо да ће указано повјерење селектора ова екстра талентована кошаркашица искористити и доказати да је спремна да уђе у систем сениорског тима, објавио је Инфобирач.

Током досадашње каријере Милица Драгичевић је наступала за Будућност из Бановића и млађе репрезентативне селекције БиХ, а прошле године је први пут заиграла у дресу кадетске репрезентације Србије и прешла у Црвену Звезду. У тек завршеној сезони са дамама у црвено-белом је постала вицешампион Србије и играла је финале Купа, а просјечно је током сезоне биљежила 6,3 поена и 2,1 асистенцију по мечу.

Најбоље кошаркашице Србије у јуну мјесецу одлазе у стандардну базу на Златибор, а до почетка Олимпијских игара тренираће у Београду уз учешће на турниру у Белгији и двије пријатељске утакмице против Француске у Лиону. Србија ће у Лилу на Олимпијском турниру бити у групи А заједно са селекцијама Шпаније, Кине и Порторика. Пласман у четвртфинале које ће се играти у Паризу, обезбиједиће по двије најбоље првопласиране екипе из сваке од три групе, као и два трећепласирана тима са бољим резултатом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана