Звезди припао српски дерби АБА лиге

ГС
Foto: АБА лига

ЧАЧАК - Кошаркаши Црвене звезде савладали су Борац резултатом 93:87, у оквиру трећег кола АБА лиге.

Изабраници Душка Ивановића тако у побједничком расположењу дочекују дупло коло Евролиге и мечеве са Монаком (сриједа, Београд) и Виртусом (петак, Болоња).

Звезда је остварила трећи тријумф у регионалном првенству, док су Чачани, након побједа над Мегом и Цибоном, уписали први пораз.

Јако добру утакмицу одиграо је Милош Теодосић, који је уписао 10 поена, осам асистенција, три скока те по једну блокаду и украдену лопту.

Прво полувреме у Чачку чини се да је било никад брже. Трајало је само 35 минута током којих је виђено само четири слободна бацања, по два на обе стране.

Црвено-бијели из Београда су боље отворили овај сусрет, серијом 7:0. Најпре тројка Гедраитиса, а онда у року од неколико секунди четири поена Симоновића.

Дејан Мијатовић је реаговао раним тајм-аутом, који је уродио плодом, пошто су домаћи контра-серијом 6:0 успели да узврате ривалу.

Убрзо је виђено феноменално закуцавање Џавона Френклина, која је била увод у прегршт дорбрих потеза и лепих поена на оба краја паркета.

Теодосић се мучио са шутом за три поена, убацио је додуше једну, придружио му се Гедраитис са још једном, док је низ поена Ребраче одржавао Борац у игри.

Други квартал је почео у нешто споријем ритму, али довољно добром за Звезду, која је поенима Недовића и Давидовца стекла +8, што је натерао Мијатовића на нови тајм-аут.

Овога пута он није био плодоносан, пошто је Звезда потом стекла и прву двоцифрену предност, коју је тројкама одржавао и Нејпир.

Јаго Дос Сантос, који није играо у Каунасу, успео је да из првог контакта са лоптом убаци тројку, за максималних +12 у том тренутку.

Ипак, Тајлан Биртс је пред паузу уписао пет поена у низу, те тако спустио резултат на једноцифрену разлику, 43:35.

Трећа четвртина нам је донијела изразито брзо кошарку – Звезда је и даље била ту негдје на око 10 поена предности, али никако није успјевала да се одлијепи.

Алекса Ускоковић је био инспирисан против бившег клуба, а овај квартал се није најсрећније завршио за домаће, пошто је Недовић у последњој секунди изнудио пенале, 65:55.

Исти играч је убацио и две тројке на старту последње четвртине и био тзв. фактор стабилности код Звезде у тим моментима.

Борац је послије пет везаних поена Томашевића пришао Звезди на -5, Ивановић је реаговао тајм-аут, да би потом Нејпир убацио тројку.

Теодосић је креирао, нешто касније је Нејпир поништио тројку Сегуа, чиме је налет Борца практично био одбијен.

Споменути Нејпир и Сегу су у последњој дионици имали прави револверашки окршај, Борац практично до самог краја није желео да се преда, али су Београђани затворили меч и остварили побједу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана