Звезда осигурала прво мјесто на крају лигашког дијела АБА лиге

Танјуг
Звезда осигурала прво мјесто на крају лигашког дијела АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде обезбиједили су прво мјесто на крају лигашког дијела сезоне АБА лиге, пошто су у мечу 25. као домаћини убједљиво побиједили подгорички Студентски центар резултатом 94:76.

Звезда коло прије краја лигашког дијела АБА лиге има скор 21-4 и обезбиједила је предност домаћег терена све до финала плеј-офа, уколико до њега стигне.     

Студентски центар има скор 11-14, колико и Сплит, а посљедње коло ће одредити ко ће од та два клуба бити осми и ићи на мегдан баш Звезди у четвртфиналу плеј-офа. 

У посљедњем колу Сплит дочекује Црвену звезду, а Студентски центар градског ривала Будућност. 

Уколико обје екипе окончају сезону са истим учинком, осми ће бити Студентски центар због бољег међусобног скора. 

Плеј-оф АБА лиге почиње 12. априла.

Питање побједника утакмице која је одиграна у дворани "Александар Николић" пред 2.104 навијача није се постављало ниједног тренутка, Студентски центар није био достојан ривал шампиону Србије. 

Немања Недовић са 16 поена (5/6 тројке) и Џоел Боломбој (6/6 за два) и Адам Ханга са по 15 (4/5 тројке) предводили су Звезду ка побједи. Дејан Давидовац је дао 12, а Рокас Гедраитис 10 поена.

У тим су се послије опоравка од повреда вратили и Милош Теодосић (5 поена за 21 минут) и Јаго дос Сантос (4 поена за пет минута).

Емир Хаџибеговић је дао 15, Давид Мирковић 14, а Игор Дробњак 12 поена за госте, нико више није био двоцифрен у Студентском центру. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана