Звезда иде у госте Реалу: Са Петрушевим на “краља”

ГС
Звезда иде у госте Реалу: Са Петрушевим на “краља”

БЕОГРАД - Другу утакмицу заредом против шпанског тима кошаркаши Црвене звезде играће вечерас од 20.45 часова у петом колу Евролиге.

Након тијесног пораза од Барселоне у прошлом колу, послије продужетка и неколико судијских грешака, “црвено-бијели” ће гостовати код Реал Мадрида. Београдски тим има скор 3-1 и држи прво мјесто на табели пред ово коло, док исти учинак још имају Барселона, Монако, Жалгирис и Фенербахче, а Реал је на скору 2-2. Звезда никада раније није боље стартовала у Евролиги, док “краљ” посрће како у домаћем шампионату, тако и Европи. Ипак, само је питање када ће се пробудити и показати снагу јер је означен као фаворит за освајање титуле. У табору Звезде надају се да то неће бити против њих те да још нису на свом препознатљивом нивоу. Посљедња четири сусрета Реал је лако ријешио у своју корист, док је меч прије тога био поражен, што је једна од пет побједа Звезде над Мадриђанима. Звезда је два пута славила у главном граду Шпаније. Пред ову утакмицу стигла је информација да Филип Петрушев долази из Олимпијакоса на позајмицу која је договорена до краја сезоне. Он ће добро доћи тренеру Јанису Сферопулосу на позицији крилног центра која је означена као дефицитарна у овом тиму. Петрушев би могао да заигра већ вечерас.

- Наравно, очекујемо да је спреман. Требаће му неколико дана да научи систем, али биће одмах доступан нашем тиму. Долази нам играч који зна тим, којем је ово све познато, помоћи ће нам да остваримо циљеве. Можемо на више начина да га користимо, у одбрани очекујемо да се покаже у скоковима и свему што може. Можда ћемо довести још некога, није ургентно, пратимо тржиште, ако нађемо неко рјешење за нас, онда ћемо реаговати. Одговор није ни да, ни не - рекао је грчки стручњак.

Петрушев ће бити појачање под кошем након повреде Џоела Боломбоја којег неће бити на паркету најмање мјесец дана.

- Не знамо колико ће паузирати, али доктори прогнозирају шест седмица, зависи од тога како ће тијело реаговати. Недовић је на терапијама, али се надам да ће бити на располагању - навео је Грк.

Дисциплинска комисија Евролиге казнила је Црвену звезду са 25.000 евра због бацања предмета на терен и увредљивог скандирања упућеног појединцу током утакмице против Барселоне. Партизан је кажњен са пет хиљада евра због паљења бакљи током утакмице са Бајерном.

Реаговање Војиновића

Директор АБА лиге Милија Војиновић реаговао је на саопштење КК Будућност након меча петог кола са Црвеном звездом. “Црвено-бијели” су славили, а меч је био прекидан више пута. Будућност је истакла неколико судијских грешака.

- Допис Будућности ме није изненадио, али његова садржина јесте. Очекивао сам и надао се да ће се из Будућности огласити и да ће се јавно извинити Звезди и АБА лиги за понашање својих појединих навијача, посебно Немањи Недовићу, Милошу Теодосићу и њиховим породицама на најприземнијим увредама и нападима. Али уместо тога, баш како Будућност каже у свом саопштењу, кривца увек тражи у другима - рекао је Војиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана