Звезда и Партизан остају у Евролиги

Г. С.
Звезда и Партизан остају у Евролиги

БАРСЕЛОНА - Црвена звезда и Партизан и идуће сезоне биће учесници кошаркашке Евролиге, објавило је руководство елитног такмичења на својим друштвеним мрежама.

Оно о чему се шпекулисало протеклих дана сада је добило и званичну потврду. Партизан је као шампион АБА лиге стекао право директног наступа док је Звезда добила специјалну позивницу, а прошле сезоне оваква ситуација била је само обрнута. "Црно-бијели" су стигли до четвртфинала гдје су поражени од Реал Мадрида са 3:2 у серији док су "црвено-бијели" дуго били у бори за плеј-оф, али им је он измакао па су такмичење завршили на 12. мјесту.

Од ове сезоне биће промјењен систем такмичења и првих шест тимова након лигашког дијела избориће директан наступ у плеј-офу док ће седми, осми, девети и десети играти плеј-ин за улазак у доигравање. Побједник сусрета између седме и осме екипе иде директно у плеј-од и заузима позицију осам те ће у четвртфиналу играти против првопласиране екипе. Побједник сусрета девете и десете екипе играће против пораженог тима из обрачуна седме и осме екипе, а слављеник из те утакмице заузеће седму позицију пред четвртфинале плеј-офа која ће му за ривала донијети другопласирану екипу са табеле.

Поред Звезде и Партизана још ће играти Алба, Анадолу Ефес, Монако, Басконија, Олимпија Милано, Бајерн, Барселона, Фенербахче, Асвел, Макаби, Олимпијакос, Панатинаикос, Реал Мадрид, Валенсија, Виртус и Жалгирис. Нема Гран Канарије која је одустала од такмичења након што је освојила Еврокуп док специјалну позивницу није добио Турк Телеком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана