Звезда и Мега се смјењивале у предности, славили црвено-бијели

ГС
Звезда и Мега се смјењивале у предности, славили црвено-бијели

Кошаркаши Црвене звезде славили су против екипе Меге резултатом 98:88 у 11. колу АБА лиге.

Тиме је тим са Малог Калемегдана продужио низ непобjедивости против Меге и на 24 мечa.

Меч игран у новобеоградској дворани "Ранко Жеравица" био је прилика и да бројни НБА скаути из првих редова посматрају талентоване кошаркаше оба тима.

Сви су нарочито гледалу Николу Топића, кошаркаша Звезде на каљењу у Меги. Имали су шта и да виде, нарочито у другом полувремену у ком је Топић блистао.

Млади плејмејкер којег многи високо котирају на наредном НБА драфту је меч завршио са 21 поеном уз по пет скокова и асистенција, а 19 од 21 поена је постигао у другом полувремену.

Урош Плавшић је имао 16 уз 11 скокова, Ђуришић 12, а двоцифрени су били још Илијасоглу и Јелавић са по 11 поена.

Код Звезде се истакао Милош Теодосић са идентичном статистиком као и Топић – 21 поен, пет скокова, пет асистенција. Ефикаснији је био Недовић са 23 поена, а двоцифрен је био још само Боломбој са 12 поена.

То као да је био подстрек за играче Марка Бараћа који су против црвено-бијелих пружили можда и најбољу партију ове сезоне.

Споро је Мега ушла у меч и више од два уводна минута су били без поена. Нису ни гости блистали, али тешко да је на основу тога ико могао да наслути да ће домаћин у уводних 10 минута постићи чак 27 поена.

Експлоатисали су, као и многи прије њих, очајну одбрану Звезде понајвише Плавшић који је постигао готово половину од поменутог броја кошева.

Бриљирао је и млади Никола Ђуришић који је у једном тренутку везао седам поена и довео Мегу до опипљивије предности. Међутим, питање је у ком правцу би меч отишао да је у посљедњем минуту уводне дионице погодио барем једно слободно бацање.

То би његов тим одвело на 29:20, али је Ђуришић промашио што је на другој страни казнио Јаго Дос Сантос и на паузу одвео свој тим са заостатком од само пет поена.

Знала је екипа Јаниса Сферопулоса на томе да гради и 2/4 започела серијом 7:0 којом је стигла до преокрета. На другој страни Мега није успјела да постигне кош више од четири минута у том дијелу игре.

Успјела је Мега да се врати из благог заостатка, имала 40:40 пред финиш првог полувремена, али је потом неискуство узело данка и дозволило Звезди да серијом 8:0 оконча уводних 20 минута. Све се могло свести на фаул Маловеца на шуту за три Теодосића, који је био непогрешив са пенала.

Права драма је остављена за других 20 минута, иако још једном почетак баш и није обећавао за Мегу.

Митровић је поентирао на асистенцију Јага и тако по први пут (а и једини све до краја) донио једном тиму двоцифрену предност.

Био је то позив за буђење Бараћевим момцима који су серијом 12:2 стигли до изједначења. Занимљиво је да се поновила сцена из првог полувремена када је Звезда стекла добар дио предности када је Теодосић имао три слободна бацања.

Овај пут је Олександар Кобзистиј био тај који је фаулиран на шуту из даљине и сигурном руком довео свој тим на праг повратка.

Од тада преузима Топић који је до краја успјевао да одржава Мегу у игри, па и предности све до пред сам крај меча. Међутим, његова тројка за 83:80 за Мегу је посљедње смислено што смо видјели од тог тима.

Сферопулосова екипа је у финишу предвођена сјаном ролом Дејана Давидовца најприје преокренула, а потом после четврте тројке Теодосића на овај меч ставила и тачку.

Звезда се са овом побједом вратила на прву позицију у АБА лиги са 10. побједом у 11 кола. Мега је шеста са исто толико пораза и пет побједа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана