Звезда без тријумфа у Минхену

ГС
Звезда без тријумфа у Минхену

Кошаркаши Црвене звезде поражени су на гостовању екипи Бајерна у Минхену резултатом 74:66, у оквиру 27. кола Евролиге.

Црвено-бијелима пауза и освајање првог пехара, Купа Радивоја Кораћа, у сезони ипак нису дали "вјетар у леђа", те је уписала 17 пораз, уз 10 побједа.

Екипа Бајерна сада има 12 побједа и 15 пораза.

Слаб историјат гостовања у "БМВ парку", гдје не знају за побједу већ девет година, нису били једини проблеми за тренера београдског тима Јаниса Сферопулоса који је на овом мечу могао да рачуна једино на Јага Дос Сантоса на плејмејкерској позицији, преноси Б92.

Бразилац је прошле године у Бундеслиги водио Улм до титуле испред Бавараца, али није грчки стручњак добио од њега оно што се очекивало у изнуђеној ситуацији – прије свега у поентерском смислу.

Јаго је, у одсуству Милоша Теодосића имао тек два погодка из игре (1/5 за два, 1/4 за три) завршивши са седам поена. Иако је, чињеница, био најбољи асистент тима (5) и послије Боломбоја (9) играч са највише скокова (8), али и са највише изгубљених лопти (3) и пет фаулова.

Најефикаснији су код гостију били Џавонте Смарт са 13, поменути Боломбој са 11 поена и Недовић са 10. Њих тројица су једини били двоцифрени.

Ни Пабло Ласо није имао свог организатора игре, након што је из конкуренције за овај меч у посљедњи час испао Силван Франсиско.

У побједи су се истакли високи играчи који су у "рекету" Звезде радили шта су хтјели. Девин Букер је одиграо најбољи меч ове сезоне постигавши 22 поена и шест скокова, док је Серж Ибака имао 12 поена и седам скокова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана