Званично: Партизан и Звезда трећу годину заједно у Евролиги

ГС
Foto: MN Press

БЕОГРАД- Спекулацијама, а и бојазности је дошао крај. И трећу годину заредом, Партизан Моцарт Бет и Црвене звезда ће учествовати у најквалитетнијем кошаркашком такмичењу у Европи.

На састанку клубова-акционара изгласана је коначна листа учесника за сезону 2024/25 на којој су се нашла имена и београдских вјечитих.

Екипе које ће бити део Евролиге за наредну такмичарску годину су: Реал Мадрид, Барселона, Басконија (Шпанија), Панатинаикос, Олимпијакос (Грчка), Асвел, Монако, Париз (Француска), Фенербахче, Анадолу Ефес (Турска), Олимпија Милано, Виртус Болоња (Италија), Макаби Тел Авив (Израел), Жалгирис (Литванија), Бајерн Минхен, Алба Берлин (Њемачка), Партизан Моззарт Бет и Црвена звезда (Србија), пише у саопштењу елитног такмичења.

На крају "баладе", као што се и очекивало, извисила је Валенсија која се сели у Еврокуп.

Подсјећања ради, за четири специјалне позивнице су конкрисали пет тимова, пошто је Париз као освајач Еврокупа имао загарантовано место догодине, иако се и оно и једном тренутку доводило у питање. Вечитима су конкуренција за специјалну позивницу били Виртус из Болоње, Валенсија и берлинска Алба. На крају се "копље сломило" на шпанском тиму.

Дуго се спекулисало да би тим са истока Шпаније могао да буде тај који ће да се пресели у Еврокуп сљедеће јесени, док се у међувремену појавила информација како Алба не жели да плати поменутих милион евра за позивницу што је Слијепе мишеве ставило у одређену предност. Међутим, не и коначну.

Такође, на састанку је било речи и о Дубаију, новоформираном пројекту са Блиског Истока који се већ дуже вријеме помињао да би могао да заплови евролигашким водама, а потом и да буде дио другостепеног Еврокупа. На крају, ништа ни од једног од поменутих такмичења, водећи клубови су одлучили да све то засада ставе по страни тако да ће клуб из Емирата догодине бити само члан регионалне АБА лиге, пише MozzartSport.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана