Званично: Џордан продао Хорнетсе и зарадио вртоглаву суму

GS
Foto: SportingNews

Завршена је продаја Шарлот Хорнетса и тај клуб више није већински у рукама Мајкла Џордана.

Званично је већинске дионице откупила група око бизнисмена Гејба Плоткина и Рика Шнала. Тиме су добили руководство клубом и контролу цијеле франшизе.

Поводом завршетка целог процеса продаје, коју је “аминовао” борд гувернера НБА лиге још прије двије седмице, огласио се досадашњи већински власник, Мајкл Џордан.

– Прилика да будем већински власник Шарлот Хорнетса у мојој родној држави, Сјеверној Каролини, током 13 година је била невјероватна част. Поносан сам на све што је организација остварила: узбуђења на терену, повратак имена Хорнетса, домаћинство Ол стар утакмице 2019. и то што је организација постала истински стуб заједнице. Током година, непоколебљива посвећеност, страст и лојалност наших навијача Хорнетса је била невјероватна. Док прелазим у улогу мањинског власништва, одушевљен сам што могу да препустим узде двојици успјешних, иновативних и стратешких лидера у Гејбу и Рику. Знам да је организација Хорнетс у одличним рукама да напредује. Узбуђен сам због будућности тима и наставићу да подржавам организацију и заједницу у својој новој улози у годинама које су пред нама – рекао је Џордан.

Шнал, који ће служити као копредсједавајући и гувернер, био је мањински власник Атланта Хокса и замјеник гувернера у Управном одбору НБА од 2015. Док је био са Атлантом, Шнал је био укључен у различите аспекте процеса изградње тима Хокса као и реновирање “Стејт Фарм Арене”.

Плоткин, који ће служити као копредсједавајући и замјеник гувернера, првобитно је стекао мањински удио у Хорнетсима 2019. Он је био замјеник гувернера у одбору гувернера НБА од 2019, преноси Телеграф.

Цијена за коју је Џордан продао свој већински део није објављена, али у јавности су процуриле информације да је ријеч о цифри од три милијарде долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана