Зоран Кашћелан, тренер кошаркаша Борца: Радује ме јака одбрана

Дарко Драгичевић
Зоран Кашћелан, тренер кошаркаша Борца: Радује ме јака одбрана

БАЊАЛУКА - Кошаркашки клуб Борац излази из резултатске кризе. Бањалучани су прекинули низ пораза на свом паркету тријумфом над Леотаром 71:59 и тако овјерили бодове из Тузле, те дошли до пете побједе у сезони.

Двије везане побједе доносе додатно самопоуздање за млади тим који у децембру очекује и нови турнир АБА 2 лиге.

Борац су ка успјеху водили Вук Бошковић са 11, те Радош Шешлија са 10 поена, док је у пораженом тиму Василије Миловић имао 13, а Вук Бојанић поен мање.

Екипа тренера Зорана Кашћелана још једном је одиграла меч са осцилацијама, а порази у “Борику” у претходним дуелима су дефинитивно оставили трага. Ипак, сјајном серијом у финишу дошли су до бодова и није било резултатске неизвјесности.

- За нас је ово много важна побједа. Имали смо три везана пораза у нашем “Борику”, на што нисмо навикли, тако да је на почетку меча било велико оптерећење. Осјетио се грч у игри, као да смо се плашили, затим су услиједиле осцилације које имамо као млади тим, али смо на крају одиграли како треба и дошли до важног тријумфа. Овјерили смо бодове из Тузле који су тако добили на пуном значају - истакао је тренер Кашћелан.

Бањалучани су испунили главни задатак у дефанзиви.

- Знали смо да нам главна опасност пријети од Дејана Шакотића. Одиграли смо добру одбрану на њему и нисмо дозволили да он уђе у серију. Леотар је увијек мотивисан против нас, тако да смо знали шта нас очекује. Посебно могу да будем задовољан тим сегментом игре. И у мечевима у којима смо поражени дефанзива је била на нивоу као и воља и хтјење. Наша игра у нападу је далеко од жељене, али то се рјешава квалитетним радом. Повреде су нас ту избациле из ритма, али сад гледамо само напријед. Имали смо времена да радимо и примјетан је напредак - додао је Кашћелан.

Бањалучани се сад окрећу наредним искушењима, а то су дуел против Приједор Спартака као и нови балон АБА 2 лиге. Оно што може да радује је све боља ситуација с повријеђеним кошаркашима, тако да стручни штаб вјерује да може додатно да унаприједи игру.

Изненађење у Доњем Вакуфу

Изненађење кола приредио је Промо који је савладао Босну на свом терену у Доњем Вакуфу. Резултати 10. коло: Борац - Леотар 71:59, Спарс - Слобода 94:102, Промо - Босна 88:79, Широки - Орловик 80:59, Одиграно синоћ: Славија - Посушје, Младост - Приједор Спартак. Пласман: Широки 19, Босна 17, Слобода 16, Спарс 16, Борац 15, Леотар 15, Орловик 15, Промо 14, Младост 12, Приједор Спартак 12, Посушје 12, Славија 11.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана