Зоран Кашћелан, тренер Борца: Импулс за даљи рад

Милан Зубовић
Зоран Кашћелан, тренер Борца: Импулс за даљи рад

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца играју у евролигашком ритму. Послије три меча на турниру АБА 2 лиге у Новом Саду прошле седмице вечерас гостују код Посушја (20) у 17. колу Лиге БиХ, што ће им бити четврта утакмица у девет дана.

Потом слиједи меч са Орловиком идућег викенда, а онда 14. фебруара финале Купа Републике Српске са Леотаром у Требињу. Уколико освоје трофеј, два дана касније играће полуфинале Купа БиХ. Тренер Зоран Кашћелан задовољан је побједама против Широког и Цедевите, док је пораз доживљен од Златибора и то у посљедњој секунди.

- Задовољни смо јер је резултатски то било јако добро. Могло је да буде перфектно, али смо имали најтеже противнике до сада. Поред пораза у првом колу показали смо нешто што нас раније није красило, а то је да се можемо вратити из резултатског минуса и играти на једну лопту. Уписали смо велику побједу против Широког која нам много значи на мотивацији, јер смо недавно поражени од њега у Лиги БиХ. Та побједа је најзрелија партија ове сезоне и дала нам је самопоуздање па смо без већих потешкоћа добили Цедевиту - изјавио је Кашћелан за “Глас Српске”.

Борац је седми у АБА 2 лиги са по пет побједа и пораза. До краја такмичења очекују га мечеви са Пелистером, Хелиосом и Сутјеском, који имају скор 4-6.

- Сва три дуела која смо играли у Новом Саду била су против директних ривала за пласман у плеј-оф, а исто нас чека и у посљедњем балону. Ипак то је тек за мјесец дана па ћемо прогнозе давати када дође до тога, јер не знамо у каквом ћемо ми бити стању као и наши ривали - рекао је Кашћелан.

Против Посушја ће имати посебан мотив.

- Биће нам то четврта утакмица у јако кратком периоду, али свим екипама је згуснут распоред па тако и нама. Сличну ситуацију имали смо у новембру, када смо имали доста повреда и били у кризи резултата. Ипак, напредовали смо, имамо комплетну екипу на располагању па нам је много лакше. Идемо у Посушје јако физички и психички потрошени и желимо да упишемо побједу те им вратимо за пораз на нашем терену - навео је Кашћелан.

Радује га повратак у екипу Теодора Симића, док је прве минуте на регионалној сцени уписао Лука Протић.

- Симић је тек почео да тренира са екипом и потребно му је времена да ухвати ритам након паузе од четири мјесеца. Добро ће нам доћи под кошем да растерети центарску линију, баш као и Протић на бековским позицијама, који је имао прилику да види како изгледа на професионалном нивоу - додао је Кашћелан.

Похвале стручном штабу

Кашћелан је признао да му тренерски посао много олакшавају чланови стручног штаба.

- Турнири ме физички не исцрпе много, али психички да. Креће се од припреме утакмице, затим њено вођење, видео-анализа, без обзира на побједу или пораз и одмах стиже нова, што ме много исцрпи на тај начин. Ипак, имам сјајан стручни штаб, који ради одличан посао и функционишемо као једно, што нам даје квалитет више - рекао је Кашћелан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана