Зоран Кашћелан, тренер Борца: Да од добре сезоне направимо још бољу

Дарко Драгичевић
Зоран Кашћелан, тренер Борца: Да од добре сезоне направимо још бољу

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца отпутовали су у Словенију на завршни турнир АБА 2 лиге у Домжале. Ривал у четвртфиналу добро им је познат, екипа Широког са којом су играли и у првенству БиХ. Бањалучани ће трећу годину заредом да играју финални турнир.

Широкобријежани су успјешнији ове сезоне у међусобним дуелима. У АБА 2 лиги Борац је убједљиво славио 95:68 у првом колу, али су Херцеговци затим промијенили тим, довели појачања па су добили оба дуела у првенству БиХ (77:65, 82:68). Тренер Зоран Кашћелан истиче да све екипе учеснице финалног турнира вјерују да на крају могу доћи до трофеја.

- АБА 2 лига одавно није била изједначенија и свака екипа која се пласирала на финални турнир има своје шансе да се бори за прво мјесто. Хелиосу је припало бреме фаворита због домаћег терена, подршке публике и одличног регуларног дијела, али сигурно да им неће бити лако - истакао је тренер Борца.

Бањалучани су самим пласманом на финални турнир испунили планове за ову сезону, али сигурно да се неће предати у Словенији.

- Тренутно само размишљамо о првом ривалу, а то је Широки. Радујемо се завршном турниру и другачијем формату, мечевима у којима нема права на грешку. Имамо шансу да од јако добре сезоне направимо још бољу. Мислим да ће на финалном турниру одлучити инспирација, а моја екипа свакако ће  тражити шансу за успјех. Борац је трећи пут узастопно на финалном турниру тако да се има чиме поносити, а ови момци имају шансу за додатно доказивање и да се у најбољем свјетлу додатно покажу кошаркашком свијету - додао је црногорски стручњак.

Широки је добио два посљедња меча у првенству БиХ. Биће ово дуел екипа која су одличне у скоку. Херцеговачки тим и је најбоља офанзивна скакачка екипа, а Бањалучани дефанзивна.

- Долазак Најта промијенио је “крвну слику” Широког. Донио им је нову енергију, квалитетнија рјешења у нападу и то се осјетило на резултатима. Такође искусни Иве Иванов је и те­ како значајан за њихову игру због свог искуства позиционирања и мирноће. Они су у односу на нас искуснија екипа, али ми можемо да има парирамо борбеношћу и младости. Физички смо спремни да им одговоримо, ако уопште не гледамо на статистику и раније мечеве. Једноставно свака нова утакмица је нова прича и у њој морамо да се доказујемо и тражимо своју шансу, а мислим да имамо шта да покажемо у четвртфиналу - додао је Кашћелан.

Сви мечеви четвртфинала на распореду су данас, а састају се Подгорица - Златибор (12), Крка - Сутјеска (15), Хелиос - Пелистер (18), Борац - Широки (21).

Наступи

Бањалучани су два пута играли на завршним турнирима АБА 2 лиге. Прошле сезоне су заустављени у полуфиналу од Златибора (83:98), а у четвртфиналу су елиминисали Младост 80:79. У првом наступу на финалном турниру су заустављени од Подгорице. У првом мечу су савладали црногорски тим 90:86 да би у другом били поражени 65:77. Занимљиво тада је Подгорицу водио садашњи тренер Бањалучана Зоран Кашћелан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана