ЖОК И ОК Борац одрадили одличан посао на љетној “пијаци”: Дјевојке желе назад елиту

Дејан Кондић
ЖОК И ОК Борац одрадили одличан посао на љетној “пијаци”: Дјевојке желе назад елиту

БАЊАЛУКА - У току је прелазни рок за одбојкаше и одбојкашице. Међу најактивнијима на љетној “пијаци” јесте женски и мушки одбојкашки клуб Борац. Нова аквизиција “црвено-плавих” дама је дојучерашњи техничар Бањалука Волеја, Марија Гамбирожа.

 Млади дизач је 2005. годиште, висока је 180 цм и била је у саставу најбољег бањалучког клуба у ЦЕВ Купу, БВА Купу, те у завршним представама купова Републике Српске и БиХ. Гамбирожа је шесто појачање Бањалучанки, након ангажмана Николине Глишић, Марине Марјановић, Данијеле Ивковић, Јелене Шакотић и Соње Вујнић. Предсједник ЖОК Борац Александар Дакић у разговору за “Глас Српске” истиче да је циљ клуба експресан повратак у Премијер лигу БиХ. Томе у прилог свједочи чињеница да је клуб продужио уговоре са четири играчице - техничаром Теодором Видовић, примачем сервиса Мирјаном Швраком, средњим блокерима Даринком Видовић и рековалесцентом Маријом Гвозден, која се враћа након тешке повреде кољена.

- С обзиром на појачања која смо довели и какву екипу у глобалу имамо амбиције су јасне. Не бисмо доводили ове дјевојке да нам није циљ повратак у Премијер лигу. Ипак, ништа не морају по сваку цијену, нека се опусте и играју, иду од утакмице до утакмице и квалитет ће доћи до изражаја, без било каквог притиска - рекао је Дакић.

Млади оперативац налази се на челу и мушког клуба. ОК Борац такође је био активан на љетној “пијаци”. Редове “црвено-плавих” појачали су примачи сервиса Миленко Ћосић и Влатко Чанчар, техничар Милош Каран, одлични средњи блокер Ниша Танић те коректор Здравко Кецман. Дакић сматра да ови момци уз постојећи кадар могу бити најпријатније изненађење у шампионату.

- Доста смо подмладили екипу. Имамо велики број кадетских и јуниорских репрезентативаца. Остали смо без неколико старијих играча. Ускоро ће бити познат и исход преговора у вези с (не)останком капитена Борка Илића. Желимо довести још једног играча, по могућности искуснијег, који би “вукао” ове момке. Мислим да можемо бити најпријатније изненађење првенства. Неки наш реалан домет јесте средина табеле, али ако нам се укаже прилика напашћемо и нешто више - поручио је Дакић.

Квартет у Тирани

Борчев тренер Мишо Марјановић те тројица играча Сава Радић, Миленко Ћосић и Влатко Чанчар налазе се у Тирани с кадетском репрезентацијом БиХ на Балканским играма, гдје ће покушати да направе што бољи резултат. Марјановићеви изабраници синоћ су мечом против Румуније стартовали на шампионату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана